Tornar al Blog

Mite o realitat: fa mal, l’endodòncia?

14/07/2021 | Tractaments

Els tractaments d’endodòncia tenen la reputació de ser dolorosos. Però, en realitat, el mal que se sent el causa la infecció que hi ha a la dent, no el tractament de conductes. L’endodòncia es fa per eliminar aquest dolor.

La major part de les persones associen les endodòncies amb molt de mal i incomoditat. No obstant això, la major part de la gent pot patir una mica d’incomoditat durant i després d’un tractament de conducte, però no és normal que faci un mal excessiu.

La tecnologia moderna i l’ús d’anestèsics locals fan que aquest procediment sigui ràpid, segur, sense dolor i una excel·lent manera d’ajudar a salvar la dent natural.

Sensibilitat dental després d’una endodòncia

La sensibilitat durant uns dies després d’haver fet una endodòncia és normal i és causada per diversos factors:

  • La geniva del voltant de la dent roman inflada o inflamada: malgrat que s’ha eliminat el nervi de la dent, encara hi ha nervis petits als lligaments i el teixit que envolta la dent. Quan aquesta àrea està inflamada, aquestes terminacions nervioses també poden presentar molèsties.
  • Dany del teixit circumdant amb l’instrumental: és possible que un instrument dental utilitzat per netejar el conducte radicular hagi danyat el teixit circumdant sensible i cal que passin uns dies perquè es recuperi del tot.
  • Segellat temporal alt: si el farciment temporal que es col·loca abans de la restauració definitiva és una mica més alt que la dent circumdant, pot provocar que es mossegui més fort en aquest punt i que aquesta peça faci mal.

En la major part dels casos, la sensibilitat i la incomoditat associades amb un tractament d’endodòncia han de desaparèixer en pocs dies. Si no millora, o si el dolor és molt fort o no es resol amb mesures analgèsiques, és important anar a l’odontòleg per valorar l’evolució del tractament que s’ha fet.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques