Facetes de porcellana

Les facetes de porcellana són unes capes fines dissenyades per cobrir la superfície frontal de les dents per millorar-ne l’aspecte, canviant-ne el color, la forma, la mida o la longitud.

Tot i que es poden fer de porcellana o de materials compostos de la resina, les facetes de porcellana resisteixen més bé les taques que les de resina, i imiten més bé les propietats reflectores de la llum de les dents naturals.

Quin tipus de problemes poden corregir les facetes dentals de porcellana?

Principalment, es fan servir per millorar el color de les dents naturals que estan descolorides, tant pel tractament del conducte radicular, com per tincions de tetraciclina o per fluorosis.

També poden corregir l’aparença de les dents quan presenten grans reconstruccions de resina que les han descolorit. Dents desgastades, estellades o trencades també poden millorar d’aspecte amb la col·locació de facetes de porcellana.
En el cas de dents desalineades, desiguals o amb forma irregular, i, fins i tot, en dents amb diastemes entre elles, es poden col·locar facetes de porcellana per millorar-ne l’alineació i la forma, i tancar els espais entre les dents.

Comparadora preus per a facetes

Com és el procediment per col·locar facetes de porcellana?

En primer lloc, s’ha de fer un diagnòstic i una planificació del tractament. Aquest primer pas implica la participació activa del pacient, que ha d’explicar a l’odontòleg les expectatives del tractament amb relació al resultat.

En aquesta cita, l’odontòleg ha d’examinar les dents per assegurar-se que les facetes dentals són el tractament adequat, i s’han de discutir les implicacions del procediment, així com les possible limitacions.

El pas següent és la preparació de la dent que s’ha de tractar, que consisteix a eliminar part de l’esmalt de la superfície de la dent, que coincideix amb la quantitat del gruix de la faceta que s’agregarà a la superfície de la dent.

Posteriorment, es faran impressions que s’han d’enviar al laboratori protètic, perquè fabriqui la faceta seguint les indicacions de l’odontòleg.

Quan s’hagin rebut les facetes acabades, s’han de col·locar. Per a això, s’ha de preparar la dent, netejant-la, polint-la i gravant-la, per aconseguir una superfície aspra que permeti un fort procés d’unió dent-faceta, mitjançant un ciment especial.

Finalment, s’ha d’eliminar qualsevol excés de ciment, avaluar la mossegada i fer els ajustos finals que calguin.

Més informació per a facetes

 

Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’Ortodòncia, Implants i Blanqueigs

Sonrisa carillas dentales

Ortodòncies

Consulta aquí quins tipus d’Ortodòncia existeixen, quin et convé més i el seu preu.

Més informació
Radiografía pre implante dental

Implants

Consulta aquí quin tipus d’Implants existeixen, els processos i els seus preus.

Més informació
Diagnóstico Clínica Dental

Blanqueig

Consulta aquí els tipus de Blanqueigs, simula com et quedarà i calcula el preu.

Més informació