Tornar al Blog

Ortodòncia amb tècniques d’autolligat

14/07/2021 | Tractaments

Aquesta mena de tècniques d’ortodòncia d’autolligat es caracteritzen per fer servir bràquets de baixa fricció. En els tractaments d’ortodòncia amb bràquets convencionals, els bràquets s’afegeixen a l’arc amb lligadures o gomes elàstiques. Pel contrari, amb els bràquets d’autolligat, les lligadures no són necessàries, ja que el mateix bràquet abraça l’art amb un mecanisme de clip.

Les lligadures o gomes elàstiques perden força, es tenyeixen i canvien de color, de manera que s’han de canviar sovint. A més, poden retenir restes d’aliments i placa bacteriana.

A més, generen molta fricció entre l’arc i el bràquet, i obliguen a fer forces més intenses per moure les dents.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia

Quin és el mecanisme dels bràquets autolligables?

El mecanisme dels bràquets autolligables redueix aquesta fricció i el resultat final és igual que el dels convencionals.

Si no es fa servir aquesta mena de lligadures, la higiene bucodental és més senzilla, els tractaments d’ortodòncia s’escurcen en el temps i, com que hi ha menys fricció, hi ha més comoditat i es redueixen al mínim les molèsties.

Dins de la gamma de bràquets autolligables, segons la composició, podem triar també entre metàl·lics o ceràmics. Aquests últims combinen els avantatges de la tècnica de baixa fricció amb una estètica excel·lent.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques