Tornar al Blog

La moda de posar-se brillants a les dents

brillants a les dents, model
25/06/2019 |

Fer-se pírcings o posar-se gemmes dentals pot semblar una moda actual, però en realitat la pràctica d’enganxar i incrustar brillants a les dents s’ha fet durant milers d’anys, principalment amb finalitats religioses o rituals.
Les gemmes dentals són cristalls acolorits que estan posats en una làmina fina d’alumini. Es col·loquen normalment a les dents anteriors o frontals. L’esmalt dental s’ha de preparar o condicionar abans de col·locar-les, i aquesta preparació sovint canvia permanentment la superfície de la dent.

Puc posar-me brillants a les dents?

Tenir càries i raspallar-se les dents de manera deficient poden ser riscos a l’hora de fer-ho, ja que els pírcings poden acumular placa bacteriana i restes d’aliments. Només les persones amb una boca sana i bones pràctiques d’higiene bucal poden considerar fer-se pírcings dentals.

Com es col·loquen els brillants a les dents

Aquests són els passos per a un correcte procés de col·locació:

  1. Comença netejant bé la dent amb una pasta de polit
  2. Posteriorment  assecant la dent i fent-hi fa un gravat àcid per millorar la unió entre l’estructura de la dent i el pírcing.
  3. Un cop eliminat i esbandit el gel gravador, es torna a assecar la dent i se li aplica un agent adhesiu fotopolimeritzable.
  4. Després, s’aplica un compòsit fluid sobre la superfície preparada de la dent
  5. Es procedeix a col·locar la gemma a la zona: s’hi aplica una lleugera pressió i s’elimina així l’excés de compòsit de la superfície dental.
  6. L’últim pas consisteix a polimeritzar el material, endurint-lo, i dona com a resultat el cimentat del pírcing sobre la dent.

Els brillants són segurs per a les dents?

Les úniques complicacions que poden presentar són la irritació crònica de la mucosa adjacent, sobretot al llavi o la llengua, i la fractura de la dent per una estructura dental debilitada si la mida del pírcing és una mica massa gran.
Cal destacar que la col·locació d’aquesta mena de joies es fa a través d’un mètode que és el mínim d’invasiu possible, ja que no requereix cap perforació de la dent, no és dolorós i és temporal. A més, no cal cap manteniment addicional després de col·locar-les.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques