Tornar al Blog

Mite o realitat: el xiclet neteja les dents

chicle para lavarse los dientes
12/06/2018 |

Mastegar xiclet després dels àpats pot ajudar a eliminar i neutralitzar els àcids alliberats pels bacteris de la placa, que són perjudicials per a l’esmalt dental.

No obstant això, aquesta pràctica és beneficiosa, sempre que el xiclet no porti sucre. A més, si l’edulcorant que conté és xilitol, pot reduir la quantitat de bacteris que causen càries a les dents.

En canvi, si el xiclet conté sucre, les possibilitats de desenvolupar càries poden augmentar.

Tant el fet de mastegar com el gust dels edulcorants estimulen la velocitat normal del flux de saliva. L’augment del flux de saliva no tan sols neutralitza els àcids de la boca, sinó que també elimina les partícules d’aliments, cosa que ajuda a mantenir les dents netes.

Encara que mastegar xiclet sense sucre pugui ser beneficiós en la major part dels casos, de vegades el xiclet no està indicat, com ara quan es té mal a la mandíbula o hi ha símptomes de trastorn de l’articulació temporomandibular.

Mastegar xiclet sense sucre pot ser una bona mesura preventiva en situacions en què el raspallat dental i l’ús de fil dental no són possibles, però mai no ha de substituir les bones pràctiques d’higiene dental.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques