Tornar al Blog

Avantatges del vinagre de poma per a les dents

dents vinagre poma
10/08/2022 |

El vinagre de poma és un producte domèstic que té múltiples usos. Pot ajudar en el procés de la digestió i com a agent antimicrobià, perquè, encara que no contingui probiòtics vius, en té uns de molt beneficiosos que fomenten una diversitat microbiana rica.

Avantatges del vinagre

Algunes dels múltiples avantatges que ofereix aquest aliment també beneficien directament a la salut general de la boca i a l’esmalt dental. No obstant això, sempre s’ha d’utilitzar amb precaució ja que usar-ho de manera desmesurada pot produir l’efecte contrari.

Poder preventiu d’infeccions

En el seu procés de fermentació forma àcid acètic, que ajuda a prevenir infeccions en impedir el creixement d’espècies bacterianes nocives. Però és important tenir en compte que el consum de vinagre també provoca un desequilibro a la microbioma oral i el seu ús en excés pot fomentar l’aparició de càries dental.

Propietats d’emblanquiment

El vinagre de poma també té propietats de blanquejament naturals. Fer-lo servir ajuda a eliminar les taques i a blanquejar les dents i, encara que els resultats no siguin instantanis, al cap d’unes quantes setmanes poden marcar la diferència.
També pot fer-se servir com a col·lutori bucal suau a part de la cura bucal diària. No obstant això, consumir sovint vinagre de poma pot fer malbé les dents, perquè té una concentració àcida alta: com que conté àcid màlic i àcid acètic, el vinagre de poma té un pH mitjà d’entre 2,5 i 3.
És important tenir en compte que qualsevol mena de blanqueig dental s’hauria de fer de manera segura per mantenir la salut de les dents. La majoria dels productes blanquejadors que hi ha al mercat contenen peròxid de carbamida o peròxid d’hidrogen i, per això, els productes blanquejadors casolans són solucions que s’han de fer servir amb moderació.

Riscos del vinagre

Si es consumeix regularment pels seus beneficis per a la salut, sempre s’ha de diluir en aigua, ja que sense diluir és prou àcid per debilitar l’esmalt de les dents, i un esmalt debilitat augmenta la possibilitat de tenir càries dental.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques