Tornar al Blog

Quan cal treure els queixals del seny?

halitosi
02/08/2018 |

Els queixals del seny creixen a través de les genives durant el final de l’adolescència o els primers anys de la trentena. Arribat aquest moment, les altres 28 dents permanents normalment són al seu lloc i, per tant, no sempre hi ha prou espai a la boca perquè els queixals del seny surtin de manera adequada.

Degut a la falta d’espai, de vegades poden emergir en angle o encallar-se i sortir només de manera parcial. Quan això passa, les peces són difícils de netejar i això pot fer acumular-hi bacteris que poden causar malalties a les genives i infeccions orals.

A més, si els queixals del seny no tenen prou espai per sortir correctament es poden apinyar i poden fer malbé les dents adjacents.

Pot ser que calgui extreure els queixals del seny si fan molt de mal, o si causen infeccions reiterades del teixit tou del voltant, abscessos o flegmons o si malmeten les dents del costat.

Tot i així, per norma general, si no causen cap problema, encara que no estiguin en una posició correcta no s’han d’extreure perquè no està comprovat que hi hagi beneficis davant de les possibles complicacions que pot comportar l’extracció.

El que importa és que davant de qualsevol senyal o símptoma es vagi al dentista, que s’encarregarà de fer una radiografia de la zona per veure la posició dels queixals i valorarà si cal extreure’ls.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques