sensibilidad dental

La sensibilitat dental té tractament?

La sensibilitat dental o hipersensibilitat de la dentina és un dolor curt i agut que sorgeix en resposta a estímuls tèrmics, tàctils, osmòtics o químics, i no es pot atribuir a cap altre defecte o patologia.

Per tant, si s’experimenta aquest dolor en una dent o dents quan s’ingereixen begudes o aliments calents, freds, dolços o molt àcids, quan es respira aire fred, o si no hi ha altres factors causals, és que es pateix hipersensibilitat a les dents.

La causa principal de la hipersensibilitat dental és que la dentina està exposada, cosa que passa quan hi ha recessió de les genives o la malaltia periodontal. Una tècnica de raspallat amb una pressió excessiva o una pasta de dents molt abrasiva també poden provocar el desgast de la superfície de l’esmalt i deixar la capa de dentina exposada.

Per tractar adequadament la sensibilitat dental, el primer que has de fer és anar a l’odontòleg, que te’n diagnosticarà la causa i et recomanarà el millor tractament.

Hi ha una gran varietat de productes que l’odontòleg et podrà recomanar per fer servir a casa, com ara pastes de dents de baixa abrasió o dessensibilitzants. Aquests dentífrics solen contenir nitrat potàssic, que ajuda a eliminar la sensació de dolor, i fluor, que ajuda a remineralitzar l’esmalt i prevenir la càries.

Els col·lutoris o els gels amb fluor també són una bona opció per fer servir a casa.

A la clínica, l’odontòleg també pot fer una sèrie de tractaments per mitigar aquesta hipersensibilitat, com ara els vernissos de fluor o les resines compostes, farciments que serveixen per restaurar la dent si s’ha perdut molta superfície. La hipersensibilitat també es pot tractar amb làser.


botó vull una cita

33