Tornar al Blog

La sensibilitat dental té tractament?

tratamiento sensibilidad dientes: dolor
31/01/2019 |

La sensibilitat dental o hipersensibilitat de la dentina és un dolor curt i agut que sorgeix en resposta a estímuls tèrmics, tàctils, osmòtics o químics, i no es pot atribuir a cap altre defecte o patologia.
Per tant, si s’experimenta aquest dolor en una dent o dents quan s’ingereixen begudes o aliments calents, freds, dolços o molt àcids, quan es respira aire fred, o si no hi ha altres factors causals, és que es pateix hipersensibilitat a les dents.
La causa principal de la hipersensibilitat dental és que la dentina està exposada, cosa que passa quan hi ha recessió de les genives o la malaltia periodontal. Una tècnica de raspallat amb una pressió excessiva o una pasta de dents molt abrasiva també poden provocar el desgast de la superfície de l’esmalt i deixar la capa de dentina exposada.
Per tractar adequadament la sensibilitat dental, el primer que has de fer és anar a l’odontòleg, que te’n diagnosticarà la causa i et recomanarà el millor tractament.
Hi ha una gran varietat de productes que l’odontòleg et podrà recomanar per fer servir a casa, com ara pastes de dents de baixa abrasió o dessensibilitzants. Aquests dentífrics solen contenir nitrat potàssic, que ajuda a eliminar la sensació de dolor, i fluor, que ajuda a remineralitzar l’esmalt i prevenir la càries.
Els col·lutoris o els gels amb fluor també són una bona opció per fer servir a casa.
A la clínica, l’odontòleg també pot fer una sèrie de tractaments per mitigar aquesta hipersensibilitat, com ara els vernissos de fluor o les resines compostes, farciments que serveixen per restaurar la dent si s’ha perdut molta superfície. La hipersensibilitat també es pot tractar amb làser.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques