Tornar al Blog

Tipus de neteja bucal

tractament diastema dental
28/08/2018 |

La neteja dental implica haver de fer servir una sèrie d’eines per poder eliminar la tosca acumulada a les dents, tosca que és impossible de retirar a casa utilitzant el raspall i el fil dental.

Aquesta tosca es pot retirar amb curetes manuals o amb la tecnologia de curetes ultrasòniques. Aquests aparells utilitzen l’energia de la vibració ultrasònica per destruir i eliminar els dipòsits de tosca dura i calcificada. Són més efectius i cal menys temps que en el cas de les curetes manuals.

A vegades, la neteja dental pot ser una mica molesta o es pot experimentar una mica d’incomoditat i sensibilitat. Per aquest motiu, i per a evitar possibles malalties que derivin en neteges més profundes, és essencial disposar d’uns bons hàbits d’higiene i salut bucodental.

Per a qui són necessàries les neteges dentals?

Les neteges dentals són necessàries per a tothom, però en funció de la salut de les genives de cada persona hi ha diferents tipus de neteja dental.

  • Neteja de rutina. Si no hi ha cap malaltia de les genives o només gingivitis, la neteja dental que caldrà fer serà la normal, que consisteix a eliminar la placa o la tosca amb un aparell d’ultrasons i a polir les dents amb un raspall i una pasta de profilaxi.
  • Neteja profunda. Si ja hi ha periodontitis, la neteja que caldrà fer serà més profunda per poder netejar l’acumulació de tosca existent entre les bosses presents entre la geniva i les dents, i normalment es fan servir unes curetes manuals.
  • Cirurgia periodontal. En casos de periodontitis més severes, la neteja dental serà inservible i caldrà fer una cirurgia periodontal, que implica aixecar la geniva per poder arribar a netejar els cúmuls de tosca més profunds.

En tots aquests casos és important el manteniment correcte a casa: cal raspallar-se les dents i fer servir el fil dental almenys dues vegades al dia, seguir una dieta sana i equilibrada, i anar a les revisions regulars amb el dentista.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques