Tornar al Blog

Tipus de mossegada: quina és la teva?

Tipus de mossegada
10/09/2019 |

Maloclusió és el terme que descriu la desalineació de les dents i la mossegada. Es produeix quan les dents no quadren de manera correcta quan la boca està tancada i les dents en contacte. 

Quins tipus de mossegada hi ha

Hi ha diferents tipus de maloclusió, que s’estenen des de dents lleugerament torçades fins a mossegades desalineades excessives. 

Apinyament

L’apinyament és molt comú i sovint està causat per la manca d’espai, fet que produeix dents torçades i superposades. És la raó més comuna per al tractament d’ortodòncia en adults.

Ressalt 

El ressalt es produeix quan les dents superiors s’estenen en sentit horitzontal molt més enllà que les dents inferiors. El fet que les dents sobresurtin en excés pot provocar lesions i causar problemes de mossegada i parla.

Sobremossegada

La sobremossegada consisteix en l’existència d’excés a la superposició de les dents frontals superiors respecte els inferiors. Si la sobremossegada és excessiva, les dents poden arribar a impactar-se a les genives. 

Mossegada creuada

La mossegada creuada es produeix quan les dents superiors oclouen per dins de les dents inferiors. Poden ocorre només en una banda o en les dues, i pot afectar tant les dents anteriors com posteriors. 

Mossegada oberta

La mossegada oberta anterior consisteix en que les dents frontals superiors no se superposen amb les dents inferiors.

Com saber quina mossegada tinc

La millor manera de conèixer quina mena de mossegada o maloclusió tenim és anar al dentista o ortodoncista, que ens farà un estudi determinat de la mossegada i, segons la severitat de la maloclusió, determinarà si el tractament és necessari, i, si és així, quin és el més apropiat. 

Tractament per corregir la mossegada

Tant els tractaments d’ortodòncia amb bràquets metàl·lics o estètics com els tractaments d’ortodòncia invisible amb fèrules transparents són una bona elecció de tractament per corregir qualsevol tipus de maloclusió. 

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques