Tornar al Blog

Els diferents tipus de fil dental: usos i diferències

Els diferents tipus de fil dental
14/01/2020 |

L’ús diari de fil dental és una part important de la rutina de la cura diària de la salut bucal per ajudar a eliminar la placa d’aquestes àrees on el raspall de dents no acaba d’arribar. Per obtenir resultats realment bons i, per tant, beneficis, cal fer servir una tècnica adequada perquè l’eliminació de la placa bacteriana sigui eficaç, ja que la malaltia de les genives comença a la línia de les genives i entre les dents.

Com cal fer servir el fil dental?

  1. Assegura’t de rentar-te les mans abans de fer servir el fil dental, ja que et posaràs els dits a la boca.
  2. Enrotlla una part del fil dental al voltant del dit mitjà o del dit índex d’una mà i una petita quantitat al dit mitjà o índex de l’altra mà.
  3. Guia suaument el fil dental entre les dents fent un moviment en ziga-zaga; contorneja el fil al voltant de la dent formant una C. 
  4. Fes lliscar el fil dental de dalt a baix contra la superfície de la dent i sota la línia de les genives; no t’oblidis de fer servir el fil dental a la part posterior de cada dent.
  5. Avança d’una dent a l’altra desenrotllant una nova secció neta de fil dental del dit d’una mà mentre enrotlles el fil amb el dit de l’altra mà.

Aquesta tècnica s’aplica a qualsevol tipus de fil dental: fil encerat, no encerat, esponjós o cinta dental. Sempre que s’apliqui la tècnica correcta, el tipus de fil dental que es faci servir és una qüestió de preferències personals.

Si es fa servir fil dental amb aplicador, la tècnica és similar a l’ús del fil dental convencional. També s’apliquen les mateixes tècniques bàsiques d’ús de fil dental si se’n tria un d’elèctric.

Tipus de fil dental

Generalment hi ha dos tipus diferents de fil, el multifilament, fabricat amb niló o seda, i el monofilament, fet generalment amb un tipus de cautxú, plàstic o politetrafluoroetilè. D’aquests dos, el fil de niló és el més comú. Es pot trobar en diversos tipus de gruix i gustos, i es pot comprar encerat o sense encerar.

La cera serveix per ajudar a fer que el fil dental llisqui millor entre les dents, però no hi ha cap diferència clínica pel que fa a un funcionament millor o pitjor.

També hi ha al mercat cinta dental, que és bàsicament una cinta ampla i plana de niló que pot estar encerada o no. Molta gent troba que la cinta dental és més fàcil de col·locar entre les dents que el fil dental tradicional, ja que és més prim.

En definitiva, no hi ha una resposta correcta pel que fa a una millor elecció de tipus de fil dental. Es tracta, sobretot, d’una qüestió de preferència personal.

El millor fil dental és el que es fa servir.

 

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques