Tornar al Blog

Què és una tartrectomia i quan és necessària?

Somriure de dona tractament de TARTRECTOMIA
18/06/2020 |

La neteja professional o tartrectomía periòdica elimina l’acumulació de tosca.

La tosca, també coneguda com a tàrtar o càlcul dental, és una acumulació de placa bacteriana i minerals de la saliva que s’endureix. La tosca pot cobrir l’exterior de les dents i envair l’espai que hi ha sota la línia de les genives.

Els dipòsits de tosca, que sovint es dipositen a la cara interna i entre les dents, són de color groc o marró, però com que la tosca és porosa, el menjar i la beguda poden tacar-la fàcilment de manera que agafi un color més fosc.

La tosca i la placa poden causar mal alè, destruir l’esmalt, provocar sensibilitat dental, càries i fins i tot la pèrdua de dents.

Els dentistes o higienistes dentals poden eliminar la tosca acumulada fent servir un raspador de metall manual o mitjançant la tècnica d’ultrasons.

Quan m’he de fer una tartrectomia?

La freqüència de les visites al dentista depèn de la salut bucal de cadascú i de la recomanació del dentista. No obstant això, molts dentistes aconsellen fer-se una neteja dental i una revisió un cop l’any, i més sovint si es té la malaltia de les genives o s’està en risc de patir-la.

També es necessitaran neteges més freqüents si s’és propens a la formació de placa i, per tant, de tosca.

Les persones que poden necessitar neteges més sovint inclouen les que tenen boca seca, amb freqüència causada per medicaments, les que no se saben raspallar bé les dents i les que tenen condicions que els impedeixen entendre completament o dur a terme una rutina d’higiene dental correcta.

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques