Tornar al Blog

Què és un TAC dental i com es fa

tac dental
16/07/2019 |

La tomografia axial computeritzada és un tipus especial de prova diagnòstica que es fa servir quan les radiografies facials o dentals normals no són suficients.

Per què serveix un TAC dental

Aquesta tecnologia es fa per reproduir imatges tridimensionals (3D) de les dents, les estructures nervioses i els ossos en la regió craniofacial en només una exploració. Les imatges obtingudes permeten una planificació més precisa del tractament.
No es fa servir d’una manera rutinària, perquè l’exposició a la radiació d’aquest escàner és significativament més gran que en les radiologies dentals normals.

Quan es fa un TAC dental

El TAC proporciona imatges detallades de l’os i es fa per avaluar malalties dels maxil·lars, la dentició, les estructures òssies de la cara, la cavitat nasal i les cavitats paranasals.
Es fa servir comunament per planificar tractaments implantològics i tractaments d’ortodòncia:

  • Col·locar de manera precisa implants dentals.
  • Planificar la cirurgia per a dents impactades.
  • Diagnosticar el trastorn de l’articulació temporomandibular (ATM).
  • Detectar, mesurar i tractar tumors de mandíbula.
  • Localitzar l’origen del dolor o patologia.

Com es fa aquesta prova

Per fer-se correctament, els objectes metàl·lics, com ara joies, ulleres, dentadures postisses i agulles per als cabells, s’han de retirar, ja que poden afectar les imatges de la tomografia.
Se li demanarà al pacient que s’assegui a la cadira d’examen o que s’estiri a la taula d’examen, depenent del tipus d’escàner que s’estigui fent servir. Se’l col·locarà de manera que l’àrea d’interès estigui centrada. Se li demanarà que romangui molt quiet mentre la font de rajos X i el detector giren al seu voltant per rotar 360 graus o una mica menys. Generalment, un volum complet pot durar entre 20 i 40 segons.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques