Tornar al Blog

Per què sagnen les genives? Causes i remeis

sagnat de genives i inflamació
25/09/2018 |

El sagnat de les genives és una de les afeccions més freqüents vinculada a la salut bucal i a la qual no s’acostuma a donar la importància que es mereix, ja que si una geniva sagna és perquè no està sana i, per tant, necessita atenció.

Les genives sagnen principalment perquè la placa bacteriana de la zona no s’elimina correctament.

Els bacteris que componen la placa ataquen el teixit sa i fan que les genives s’inflamin i s’irritin. En aquest estat, durant el raspallat o en l’ús del fil dental, les genives poden sagnar. En aquest moment es pot parlar de gingivitis, que és la primera etapa de la malaltia de les genives. En aquesta etapa la malaltia es pot tractar i es pot revertir completament. Per tant, és important no ignorar aquests senyals i símptomes.

Hi ha tot un seguit de factors de risc que estan relacionats amb la gingivitis i, per tant, amb el sagnat de les genives, com ara el tabac, la diabetis, la ingesta de certs medicaments, l’apinyament dental, els empastaments trencats, l’embaràs i els factors genètics.

El millor tractament per evitar el sagnat de les genives consisteix, en primer lloc, a mantenir a casa una higiene oral correcta. Raspallar-se bé les dents i fer servir el fil dental o l’irrigador bucal, juntament amb un col·lutori antisèptic, ajuda a prevenir el sagnat de les genives.

A la consulta, el professional pot aplicar diverses tècniques com ara la retirada de la tosca acumulada sobre la vora de la geniva, o el raspat i l’allisat radicular si aquesta tosca es troba en un nivell més profund dins de la geniva.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques