Tornar al Blog

5 recomanacions per rentar-se les dents i les genives

raspallat de dents
12/07/2018 |

Una tècnica adequada i les eines correctes permeten tenir un somriure saludable i, alhora, eliminar de manera eficaç els gèrmens de la boca i prevenir problemes de salut oral com les càries, les malalties periodontals i el mal alè.

  1. Utilitzar les eines correctes. El primer pas per a un raspallat correcte és fer servir un raspall de dents i una pasta dentífrica adequats.Tant els raspalls manuals com els elèctrics permeten mantenir la boca neta d’una manera eficaç. Un raspall de cerres suaus és l’ideal per eliminar la placa i la resta d’aliments. A més, són preferibles els que tenen el capçal petit per poder arribar millor a totes les àrees de la boca, fins i tot, les dents posteriors. Sobre la pasta de dents, el millor és triar la més adequada per a un mateix. Actualment al mercat hi ha una àmplia varietat de pastes de dents que s’han dissenyat per a diverses afeccions i, per tant, l’opció ideal és deixar-se assessorar per un professional.
  2. Fer servir una tècnica de raspallat correcta. Un raspallat correcte ha de durar almenys dos minuts. Els moviments han de ser curts i suaus, i cal prestar una atenció especial a les genives, les dents posteriors, d’accés difícil, i les àrees del voltant dels empastaments, les corones o altres restauracions. És important no oblidar-se de cap de les superfícies de les dents, internes, externes i de masticació.
  3. Netejar bé les cares interproximals de les dents. Les superfícies entre les dents són una àrea crucial i és on es desenvolupen la majoria de les càries dentals i on comença la malaltia de les genives. Per aconseguir una bona higiene dental en aquestes zones cal fer servir un fil dental o els raspalls interdentals.
  4. Netejar-se la llengua. Per prevenir el mal alè és important raspallar-se també la llengua per eliminar els bacteris que s’hi allotgen.
  5. Reemplaçar el raspall de dents. Es recomana canviar de raspall de dents cada tres o quatre mesos o bé quan les cerres estiguin desgastades. Un raspall amb les cerres desgastades perd efectivitat i elimina menys placa bacteriana que la que hauria d’eliminar.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques