Tornar al Blog

Remeis per a la sensibilitat dental

remeis per a la sensibilitat dental
11/04/2019 |

La sensibilitat dental és el nom comú que se li dona a la hipersensibilitat de la dentina. Si una o diverses dents ens molesten o ens fan mal amb menjars i begudes calentes, fredes, dolces o molt àcides, o fins i tot quan respirem aire fred, hem de parlar de sensibilitat dental.
Pot ser un problema temporal o crònic, i pot afectar una dent, unes quantes o totes. Les causes poden ser diverses, com un raspallat massa intens, bruxisme o una dieta molt àcida. Aquesta sensibilitat també la pot generar la recessió de les genives, perquè deixa parts de la dent exposades i desprotegides. La càries, fractures o empastaments desgastats també poden causar la hipersensibilitat de la dent on siguin.
La dentina conté milers de túbuls microscòpics que condueixen directament a la polpa dental. Quan s’exposen, permeten que la calor, el fred i les substàncies àcides arribin al nervi de la dent i facin mal. Hi ha diferents tractament disponibles, però no n’hi ha només un que funcioni per a tots els casos. Diagnosticar correctament la causa de la sensibilitat és essencial en el tractament i, si es fa, el tractament tindrà més èxit a rebaixar-ne el dolor.
Els tractaments més recomanats són les pastes de dents dessensibilitzants i els col·lutoris fluorats. A la consulta, el professional també pot aplicar fluorurs de gel o vernís que poden ajudar a enfortir l’esmalt i protegir les dents. La cura i protecció de l’esmalt són la millor garantia per prevenir la sensibilitat dental.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques