Tornar al Blog

Rebuig d’un implant dental: símptomes i causa

Motlle dents rebuig implant dental
21/07/2020 |

Els implants dentals tenen una taxa d’èxit molt alta, però en alguns casos es poden produir errors i els usuaris que els fan servir poden detectar símptomes de rebuig de l’implant dental. Es calcula que entre un 5 i un 10% dels implants dentals fallen, sigui poc després del procediment o mesos o anys després.

Recordem que un implant dental és un pal de metall que es col·loca quirúrgicament a l’os de la mandíbula o del maxil·lar per sostenir una dent artificial. Un cop col·locat i integrat, l’odontòleg col·loca una pròtesi sobre aquest implant.

Puc rebutjar un implant?

Hi ha nombrosos factors que poden afectar l’èxit d’un implant dental. Poden ser:

1. Malaltia de les genives

Les genives sanes són un criteri que s’ha de tenir en compte per fer una cirurgia d’implants dentals, i aquest procediment no es pot fer amb malaltia activa de les genives.

La malaltia de les genives és una infecció que pot danyar les genives i l’os de la mandíbula. Es podria desenvolupar una infecció no tractada al voltant de l’implant i provocar un error. 

2. Tabac

Fumar també pot fer que fracassi l’implant dental, ja que restringeix el flux de sang a les genives, cosa que alenteix el procés de curació. Múltiples estudis d’investigació mostren que els fumadors poden tenir una taxa de fracàs dels implants dentals de fins a un 20%.

Ser fumador no vol dir que no es pugui ser candidat per a un implant dental. Amb tot, pot tenir més bon resultat si es deixa de fumar una setmana abans del procediment quirúrgic i si no es fuma durant almenys dos mesos després que s’hagi col·locat l’implant.

3. Quantitat d’os insuficient 

Un procediment reeixit també depèn de la quantitat d’os existent per suportar l’implant. Si no hi ha prou os sa, el cirurgià no podrà col·locar l’implant quirúrgicament.

La periodontitis o malaltia severa de les genives pot causar el deteriorament dels ossos a la boca, cosa que impossibilitaria la col·locació d’implants dentals.

4. Condicions mèdiques

Malalties o afeccions autoimmunes com l’artritis reumatoide i la diabetis provoquen que el cos es curi a un ritme més lent, i això pot afectar l’osteointegració de l’implant a l’os.

L’ús de certs medicaments també pot conduir al fracàs de l’implant dental. Per tant, és important analitzar qualsevol medicament que s’estigui prenent abans de col·locar l’implant dental.

5. Manteniment dental deficient

La capacitat de dur a terme una bona higiene bucal després d’un implant dental també té un impacte important en la taxa d’èxit. No s’és un candidat apropiat per a un implant dental si hi ha limitacions que afecten el rang de moviment o interfereixen en la capacitat de rentar les dents a fons.

Planificació per identificar problemes

La planificació adequada per part de l’odontòleg implica que es faci un examen complet de la boca per avaluar la salut de les genives i de l’os.

Les radiografies dentals ofereixen una idea de la salut bucal general, cosa que proporciona pistes de si un implant dental tindrà èxit. La planificació també implica una comprensió de l’historial mèdic. Això inclou qualsevol afecció mèdica, així com qualsevol medicament que s’estigui prenent.

Finalment, una planificació acurada també inclou la identificació dels possibles problemes que podrien interferir en l’implant. Per exemple, és possible que calgui fer una elevació del si abans de poder col·locar un implant per tal de garantir-ne l’èxit.

 

Nueva llamada a la acción
Calcula el precio de tus implantes en un minuto
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques