Tornar al Blog

Raspat dental: què és i com funciona

Raspat dental
03/09/2019 |

Els problemes periodontals solen estar causats per la formació de placa bacteriana. La millor manera d’eliminar aquesta placa és mantenint una bona higiene bucodental.

La formació de carrall

De vegades és igual si es fa bé aquesta neteja, sempre hi ha àrees difícils d’atènyer i, per tant, de mantenir-les netes. En aquestes àrees els bacteris de la placa s’acumulen, s’arriben a mineralitzar i formen un dipòsit dur anomenat càlcul o carall, que és impossible d’eliminar només rentant-se les dents.

El procediment per eliminar aquests dipòsits de carrall s’anomena raspat i allisat radicular o curetatge.

Raspat dental per eliminar el carrall

La primera fase del raspat elimina els dipòsits de placa i carrall. Sovint es fa servir un raspador d’ultrasons per desfer-se de la part més abundant de carrall; després, es fan servir instruments manuals anomenats curetes amb les quals s’aconsegueix eliminar les restes de placa més adherides. El següent pas és polir les dents per fer que la superfície sigui més suau, eliminant-ne les imperfeccions i les zones aspres, per protegir-les contra l’acumulació de placa. 

Freqüència del raspat dental

El professional aconsellarà amb quina freqüència cal fer el raspat i l’allisat, depenent de cada situació particular. És important recordar que aquest tractament és un complement d’una bona rutina diària d’higiene bucodental i mai es pot substituir el rentat diari. 

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques