Niño calcula el tiempo del cepillado de dientes con un reloj de arena

Quantes vegades i quanta estona hem de rentar-nos les dents

Rentar-se les dents a casa és una obligació per mantenir allunyats la placa i el carrall, i amb això, problemes dentals com la càries o la malaltia de les genives. Es recomana raspallar-les almenys dues vegades al dia, preferiblement després de cada àpat. L’ideal és fer-ho durant 2 a 3 minuts cada vegada.

Tot i que és important prestar atenció al temps de raspallat, encara ho és més assegurar-se que totes les superfícies quedin netes. Per això, la tècnica és probablement més important que el temps que s’hi dediqui. El raspallat s’ha de fer amb moviments curts, cap amunt i cap endarrere, contra les dents i les arrels, al voltant de la superfície de cada dent. S’ha de fer servir la punta del raspall per arribar a la part superior i inferior de darrere de cada dent frontal. A més, és important no oblidar-se del fil dental, ja que així aconseguirem arribar a les zones on no arribem amb el raspallat. Si no ens rentem les dents prou temps, possiblement no les estem netejant prou. Si deixem bacteris a les dents després de rentar-les, poden provocar problemes greus, com gingivitis o periodontitis.

Rentar-se les dents massa estona pot ser perjudicial? Realment no és una qüestió del temps, sinó d’aplicar massa pressió, que pot causar abrasió de l’esmalt i del teixit de les genives i, això, sensibilitat dental.


botó vull una cita

21