Tornar al Blog

Quantes vegades i quanta estona hem de rentar-nos les dents

temps raspallat dents
28/03/2019 |

Rentar-se les dents a casa és una obligació per mantenir allunyats la placa i el carrall, i amb això, problemes dentals com la càries o la malaltia de les genives.

Quan rentar-se les dents

Es recomana raspallar-les almenys dues vegades al dia, preferiblement després de cada àpat. L’ideal és fer-ho durant 2 a 3 minuts cada vegada.
Tot i que és important prestar atenció al temps de raspallat, encara ho és més assegurar-se que totes les superfícies quedin netes. Per això, la tècnica és probablement més important que el temps que s’hi dediqui.
El raspallat s’ha de fer amb moviments curts, cap amunt i cap endarrere, contra les dents i les arrels, al voltant de la superfície de cada dent. S’ha de fer servir la punta del raspall per arribar a la part superior i inferior de darrere de cada dent frontal. A més, és important no oblidar-se del fil dental, ja que així aconseguirem arribar a les zones on no arribem amb el raspallat.

La importància de raspallar-se les dents

Si no ens rentem les dents prou temps, possiblement no les estem netejant prou. Si deixem bacteris a les dents després de rentar-les, poden provocar problemes greus, com gingivitis o periodontitis.
Rentar-se les dents massa estona pot ser perjudicial? Realment no és una qüestió del temps, sinó d’aplicar massa pressió, que pot causar abrasió de l’esmalt i del teixit de les genives i, això, sensibilitat dental.

Raspallat de dents a nens

En els nens, en tenir dents de llet, a vegades no se li dóna la suficient importància al raspallat dental. De fet, les dents de llet, en els quals també es poden produir càries, són tan importants com els definitius i per això és essencial que els pares ensenyin i mantinguin una rutina de raspallat diària amb els més petits.

Raspallat de dents per edat

  • En els bebès, s’aconsella que els pares netegin les seves genives amb una gasa humida fins a l’aparició de les primeres dents.
  • En els nens menors de 3 anys s’aconsella raspallar-los les dents amb suavitat, utilitzant un raspall infantil i una pasta dental recomanada per a la seva edat. La pasta que utilitzem en el raspall ha de disposar d’una grandària que no sigui major a un gra d’arroz.
  • De 3 a 6 anys els nens podran utilitzar una quantitat de pasta dental de la grandària d’un pèsol i el raspallat ha de continuar sent acurat.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques