Tornar al Blog

Com cal raspallar-se la llengua

guarir nafres de la llengua
18/09/2018 |

La llengua és un element important de la boca que ens permet menjar i parlar. Està formada per un grup de músculs i cada un té una funció específica.

Els bacteris presents a la cavitat oral, de la mateixa manera que s’acumulen a la superfície de les dents i s’hi endureixen i s’acaben convertint en tosca si no s’eliminen, també es poden acumular a la llengua.

La superfície de la llengua està coberta de petites protuberàncies anomenades papil·les, i als solcs de les papil·les s’hi poden acumular bacteris, cèl·lules mortes de la pell i restes d’aliments. Si aquests bacteris i restes que queden atrapats a la llengua no s’eliminen, poden causar mal alè i una decoloració blanca de la llengua.

Hi ha dues maneres principals de netejar la llengua correctament: raspallant-la o raspant-la. Raspallar-se la llengua implica fregar suaument la llengua des del fons fins a la punta amb un raspall de dents humit. Un altre mètode de neteja consisteix a fer servir un raspador de llengua: aquest estri s’ha dissenyat per lliscar al llarg de la superfície de la llengua per eliminar-ne la capa de bacteris i les restes que s’hi allotgen.

La neteja de la llengua ha de formar part de la rutina diària d’higiene oral per mantenir una bona salut bucodental.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques