Tornar al Blog

Radiografia dental a l’embaràs: hi ha cap risc?

radiografia dental embaràs
06/09/2018 |

Un embaràs afecta de moltes maneres als hàbits relacionats amb la salut i alimentació. Unes dels principals dubtes que solen assaltar a les futures mamàs és: Puc realitzar-me una radiografia dental estant embarassada? En aquest article tractarem si es pot realitzar una radiografia embarassada i altres temes relacionats amb la salut bucodental durant el període de gestació.

Com influeix l’embaràs en la meva salut bucodental?

L’embaràs causa canvis hormonals que poden fer augmentar el risc de desenvolupar malalties de les genives, i també poden afectar la salut del nadó en desenvolupament. Per això és important mantenir una bona atenció bucodental i sotmetre’s a revisions i neteges preventives.

Tot i que el més ideal és ajornar els possibles tractaments dentals fins després del part, pot fer-se qualsevol procediment urgent.

S’han de fer tots els treballs dentals que convinguin per reduir la possibilitat d’infecció. La millor opció és fer-los durant el segon trimestre, ja que durant el tercer pot ser difícil i incòmode estirar-se a la butaca dental durant molta estona.

Al seu torn, cal no oblidar-se de continuar cuidant, si cap, encara més la salut bucodental durant aquest període ja que poden aparèixer de manera més assídua inflamació i dolor en les genives, que poden derivar a malalties com la gingivitis o periodoncitis.

Radiografies en l’embaràs

Si calgués fer una radiografia dental durant l’embaràs, el normal és que el professional sigui el que decideixi si cal esperar després del part o cal fer-la perquè és una emergència.

Riscos i radiografies en l’embaràs

La majoria de les radiografies dentals són segures durant l’embaràs, sempre que es tingui una precaució extrema per protegir la mare i el nadó cobrint tant l’abdomen com les tiroides amb davantals i collarets plomats, ja que d’aquesta manera es minimitza l’exposició a la radiació.

Els riscos per al fetus d’una radiografia dental en l’embaràs són mínims i estan per sota de la radiació de fons natural, per la qual cosa la dosi de radiació rebuda mai justificarà la interrupció de l’embaràs.

A més, els avenços en tecnologia han fet que els aparells de raigs X siguin molt més segurs. De fet, en el cas de les radiografies dentals el nivell de radiació és molt de menor que en una altra mena de radiografies, en trobar-se molt localitzat. El dentista serà l’encarregat d’indicar-li i avaluar si, en el seu cas concret, és possible sotmetre-li a una radiografia.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques