Tornar al Blog

Què és un tractament de conducte dental?

Què és un tractament de conducte dental?
13/02/2020 |

El tractament de conducte dental o radicular té com a objectiu eliminar els bacteris que causen infeccions, com les càries o la pulpitis, prevenir la reinfecció i, en definitiva, salvar la dent.

Què és el conducte dental?

Dins de la dent, sota l’esmalt i de la capa dura anomenada dentina, hi ha un teixit tou anomenat polpa. Aquest teixit conté teixit connectiu, vasos sanguinis i nervis que ajuden a fer créixer la rel de la dent mentre es desenvolupa. Una dent completament desenvolupada pot sobreviure sense la polpa perquè la dent continua sent nodrida pels teixits que l’envolten.

Quins en són els símptomes principals?

Els símptomes que fan pensar en la possibilitat de necessitar un tractament de conductes són dolor intens en mastegar o mossegar, aparició d’un flegmó o fístula, sensibilitat persistent a la calor o al fred, fins i tot després d’eliminar l’estímul.

En què consisteix el tractament de conducte?

Per eliminar els bacteris del conducte dental, s’extreu la polpa inflamada o infectada, es desinfecta amb cura l’interior de la dent i finalment se segellen els conductes radiculars per evitar que aquests bacteris tornin a entrar dins la dent.

Un cop s’acaba el tractament de conductes, la dent s’ha de restaurar amb un farciment o fins i tot una corona per garantir-li protecció i que continuï funcionant com qualsevol altra dent.

Amb la cura adequada, la major part de les dents que han rebut tractament de conductes poden durar tota la vida.

És gaire complex el tractament?

El tractament de conductes és molt similar al d’una obturació de rutina i generalment es pot completar en una o dues cites, en funció de la condició de la peça i de les circumstàncies personals de cada pacient.

Quan cal fer el tractament?

Aquesta mena de tractament cal fer-lo quan la dent presenta una cavitat profunda o hi ha problemes amb un empastament anterior. De vegades, també cal fer un tractament de conductes quan la dent ha patit un traumatisme i s’ha esquerdat o s’ha fracturat.

 

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques