Tornar al Blog

Què és la placa dental i com cal eliminar-la

ús seda dental
09/08/2018 |

La placa dental és una pel·lícula adhesiva que es forma quan els bacteris que hi ha a la boca es barregen amb proteïnes i subproductes alimentaris.
Aquesta pel·lícula cobreix la superfície de les dents, s’introdueix a sota de la línia de les genives i s’adhereix als empastaments i altres treballs dentals, i pot fer aparèixer càries i malalties de les genives.

Com s’elimina la placa dental?

Per eliminar la placa cal raspallar-se regularment les dents, 2 o 3 vegades al dia durant almenys 2 minuts, fer servir fil dental per poder eliminar la placa que hi hagi entre les dents i un col·lutori bucal antisèptic.

Conseqüències de no remoure la placa

Quan la placa no s’elimina de manera efectiva, s’endureix i es transforma en tosca, també anomenada càlcul, és aspra i porosa, i pot causar malalties a les genives.
Quan ja s’ha format tosca, només un dentista o un higienista dental pot eliminar-la amb unes eines especials.

Malalties de les genives

La malaltia més lleu de les genives és la gingivitis. En general, es pot aturar i revertir si es fa una bona higiene oral a la consulta i se segueix un manteniment adequat a casa.

Quan la gingivitis no es reverteix pot empitjorar fins al punt que es formen bosses entre les genives i les dents, que s’omplen de bacteris. Aquesta malaltia es diu periodontitis. En aquest estadi, l’os i els teixits que mantenen les dents a lloc es malmeten fins al punt que es pot arribar a perdre peces dentals.

Una bona higiene dental a casa i almenys una visita al dentista cada any ens ajudaran a eliminar qualsevol placa o tosca que es pugui haver format i, d’aquesta manera, evitarem problemes més greus.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques