Tornar al Blog

Què és la periodontitis?

boca periodontitis
24/05/2018 |

La periodontitis o malaltia periodontal és una infecció dels teixits que suporten les dents. En general, és deu a una mala higiene bucodental que provoca que la placa bacteriana s’acumuli entre les dents. En etapes avançades, la malaltia periodontal pot provocar dolor i sagnat de les genives, mobilitat i, fins i tot, pèrdua, de les dents.

La gingivitis o inflamació de les genives generalment precedeix la periodontitis. No obstant això, és important saber que no totes les gingivitis progressen fins a la periodontitis.

En l’etapa inicial de la gingivitis, les genives estan inflamades i sagnen fàcilment durant el raspallat dental. Encara que les genives estiguin inflamades, no hi ha pèrdua de suport de les dents, per la qual cosa encara no es mouen. Quan la gingivitis la gingivitis no es tracta pot avançar a periodontitis.

Els símptomes principals de la periodontitis inclouen:

  • Halitosi o mal alè
  • Genives vermelles o inflamades
  • Sagnat de les genives
  • Dolor quan es mastega
  • Sensibilitat de les dents
  • Mobilitat de les dents
  • Retracció de les genives

L’objectiu principal del tractament és controlar la infecció. En funció del grau i l’extensió de la malaltia, el tipus de tractament varia. Les opcions van des de teràpies no quirúrgiques que controlen el creixement bacterià fins a la cirurgia per restaurar els teixits de suport.

El tractament no quirúrgic principal per tractar aquesta malaltia és el raspat i allisat radicular, que consisteix en una neteja profunda sota anestèsia local mitjançant la qual s’elimina la placa i la tosca que es fa a sota de les genives. Un cop s’ha eliminat, s’allisa bé la rel de les dents perquè les genives s’hi tornin a enganxar.

Qualsevol mena de tractament requereix que el pacient mantingui una bona higiene bucodental diària a casa.

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques