Tornar al Blog

Què és la mossegada oberta? Tipus i tractament

Què és la mossegada oberta?
03/10/2019 |

Una mossegada oberta és un tipus de maloclusió, un incorrecte alineament de les dents quan les mandíbules estan tancades. És important tractar la maloclusió no només per raons estètiques, sinó perquè pot afectar la salut i provocar dificultat per menjar, problemes respiratoris o a la parla, o trastorns en l’articulació temporomandibular.

Tipus de mossegada oberta

  • Mossegada oberta anterior: és la més comuna, i afecta la posició que presenta el sector anterior, on les dents frontals superiors i inferiors no tenen oclusió quan la boca està tancada.
  • Mossegada oberta posterior: es produeix al sector posterior, i hi ha una falta de contacte entre les dents posteriors quan les dents anteriors fan una oclusió correcta.

Causes de la mossegada oberta

Hi ha diversos factors que poden originar la mossegada oberta, alguns dels quals estan relacionats amb mals hàbits durant la infantesa.

  • Succió del polze o ús prolongat del xumet.
  • La deglució atípica, que provoca que la llengua, en empassar, empenyi les dents frontals.
  • Els trastorns de l’articulació temporomandibular causen dolor crònic a la mandíbula, de manera que de vegades les persones que els pateixen fan servir la llengua per separar les dents i reposicionar còmodament la mandíbula, cosa que pot provocar una mossegada oberta.
  • Problema esquelètic. Això passa quan el creixement dels ossos maxil·lars va per separat en lloc de créixer paral·lels entre sí. Sovint està influenciat per la genètica.

Tractament de la mossegada oberta

La maloclusió per mossegada oberta és difícil de tractar a la pràctica d’ortodòncia, en el seu tractament influeixen el grau de maloclusió i l’edat del pacient.

  • Mossegada oberta en infants: per a infants en fase de creixement, la mossegada oberta se sol tractar amb una ortodòncia interceptiva, que actua corregint les desviacions de creixement de l’estructura de la mandíbula i de l’os maxil·lar. Els graus menors de maloclusió es poden tractar amb ortodòncia fixa juntament amb alguns aparells que trenquen l’hàbit.
  • Mossegada oberta en adolescents i adults: una vegada el desenvolupament ossi és complet, i depenent del grau de maloclusió, pot ser que l’ortodoncia no sigui suficient i s’hagi de recórrer a un tractament quirúrgic de cirurgia ortognàtica.

 

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques