Tornar al Blog

Què és un endodontista?

Què és un endodontista?
19/11/2019 |

Els endodontistes són odontòlegs que s’especialitzen en el manteniment de les dents a través de la teràpia endodòntica, procediments que involucren el tractament del teixit intern tou de les dents, anomenat polpa.

Dentista i endodontista

Tots els dentistes estan capacitats per diagnosticar i dur a terme la teràpia endodòntica, no obstant això, algunes dents poden ser especialment difícils de tractar, per la qual cosa, per obtenir un bon resultat, és convenient derivar el tractament a un especialista en aquesta mena de tractaments.

Quins estudis té un endodontista

A més dels estudis d’odontologia, els endodontistes reben formació avançada en tècniques i procediments del conducte radicular amb més profunditat, per diagnosticar i tractar els casos més difícils. Per aquesta raó, molts dentistes trien enviar els seus pacients a endodontistes.

En què consisteix el tractament endodòntic

El tractament endodòntic consta de tres passos bàsics, però la quantitat de visites depèn del grau d’infecció i inflamació i del grau de dificultat del tractament.

El procés d’endodòncia consisteix a (1) eliminar el teixit polpar dolorós i infectat, (2) la desinfecció dels conductes radiculars i (3) finalment, segellar els conductes radiculars per evitar la reinfecció.

Tot i que el tractament d’endodòncia té un alt percentatge d’èxit, ocasionalment, el tractament no funciona o el dolor continua malgrat la teràpia. Davant d’aquesta situació, la dent sovint es pot mirar de mantenir amb un segon tractament endodòntic. Si tot i així no funcionés, caldria recórrer a altres opcions que implicarien l’extracció de la peça.

 

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques