Tornar al Blog

Què és una corona dental?

dona amb corona dental
24/01/2019 |

Una corona dental és una funda que es col·loca sobre una dent per cobrir-la i recuperar-ne la forma, la mida i la resistència, i millorar-ne l’aparença.
Les corones, quan estan cimentades al seu lloc, tanquen completament la porció visible completa d’una dent que es troba en i per sobre de la línia de la geniva.
Una corona dental és necessària per protegir una dent feble d’una possible fractura.
També és necessària per restaurar una dent trencada o una dent que està molt desgastada, per cobrir dents deformades o molt descolorides.
Les corones també es poden fer servir per crear una substitució per a una dent perduda. Això es fa mitjançant un pont, que abasta l’espai de la dent absent i requereix almenys tres corones. Dues d’aquestes corones es col·locaran sobre dents sanes als dos costats de l’absència; aquestes dents sanes es coneixen com a dents pilars. Les dues dents pilars coronades es converteixen en suports per a una tercera corona col·locada entre les dues dents; aquesta tercera corona es coneix com a pòntic.
Les corones poden estar fetes de diferents materials: metall, metall cobert de porcellana, de resina, de materials estètics com el zirconi o el disilicat de liti, o només de ceràmica.
La mitjana de durada de les corones dentals és de 5 a 15 anys. La vida útil d’una corona depèn de la quantitat de “desgast” a la qual està exposada, de que es complexin correctament les bones pràctiques d’higiene oral i dels hàbits personals relacionats amb la boca, com el bruxisme, mastegar gel, mossegar-se les ungles i fer servir les dents per obrir envasos.
Tot i que una dent coronada no requereix cap atenció especial, recordi que el fet que una dent estigui coronada no vol dir que estigui protegida contra la càries o contra la malaltia de les genives. Per tant, cal continuar les bones pràctiques d’higiene bucal, que inclouen raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia, fer servir fil dental cada dia, especialment al voltant de l’àrea de la corona on la geniva es troba amb la dent, i glopejar amb un col·lutori bucal antibacterià almenys un cop al dia.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques