Tornar al Blog

Quant dura un pont dental?

Quant dura un pont dental
11/02/2020 |

Els ponts dentals són una mena de pròtesi dental fixa que serveix com a substitut per a les dents perdudes i ajuda a prevenir problemes dentals d’oclusió i de mobilitat de les dents adjacents a l’espai existent.

Un pont esta format per dues corones o més col·locades a les dents a cada banda de l’espai i una dent postissa o pòntic al mig.

Durada normal d’un pont

Molta gent té la percepció que els ponts dentals són una solució a curt termini que costa més del que val. Realment, els ponts dentals poden durar anys, fins i tot dècades, sempre que es mantingui una atenció i una cura adequades.

La mitjana de durada d’aquesta mena de pròtesis és d’entre cinc i deu anys. Realment depèn del tipus de pont, i també de l’ajust inicial i el nivell de manteniment.

La importància del manteniment

De fet, el factor més important per determinar quant de temps pot durar un pont dental és un mateix. Amb un manteniment deficient, les dents pilars del pont dental es tornen ràpidament susceptibles a la càries dental i la malaltia de les genives, i pot acabar amb la boca en pitjor situació que abans de portar el pont.

Afortunadament, simplement raspallant, fent servir el fil dental i col·lutoris bucals regularment, a més d’anar a revisió amb l’odontòleg i fer-se neteges professionals quan correspongui, es pot mantenir el pont en tan bon estat com les dents que l’aguanten.

 

Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques