Tornar al Blog

Prognatisme mandibular: què és i com corregir-lo

prognatisme mandibular dona
30/05/2019 |

El prognatisme mandibular és una deformitat facial que es descriu com la presència d’una discrepància anteroposterior entre la mandíbula i el maxil·lar. En aquests casos, la mandíbula està molt desenvolupada en relació amb el maxil·lar, és a dir, la mandíbula sobresurt cap endavant.
Això significa que les dents no estan alineades correctament, i poden causar problemes quan es mossega, mastega i parla. Les dents mal alineades també són més difícils de netejar, cosa que augmenta el risc de patir la malaltia de les genives i càries.

El prognatisme mandibular durant la infantesa i en adults

En nens, modificar el creixement facial amb aparells ortopèdics dentofacials pot ser un mètode eficaç per resoldre aquestes discrepàncies de l’esquelet.
En adults, és necessària la cirurgia ortognàtica, amb el tractament d’ortodòncia, per corregir-lo. Segons el tipus i la gravetat de discrepància esquelètica, el procediment pot implicar la modificació quirúrgica d’un o els dos maxil·lars.

Tractaments per al prognatisme mandibular

Aquesta mena de tractaments resolen els problemes funcionals com les molèsties en mastegar i el dolor en l’articulació temporomandibular. A més, també aconsegueixen una gran millora estètica facial, ja que els trets es tornen més suaus, fins i harmoniosos.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques