Tornar al Blog

A quina edat s’ha de fer la primera visita al dentista en nens?

nena en el dentista primera visita
13/11/2018 |

Els nens s’han d’acostumar a anar al dentista tan aviat com sigui possible.
La primera visita és una part important del creixement, i anar-hi regularment és fonamental per establir bons hàbits dentals.

Un nen ha de rebre atenció dental professional entre els dos i els tres anys de vida, quan ja té totes les dents temporals erupcionades, per resoldre o prevenir qualsevol problema.

Durant l’examen oral, el dentista revisarà totes les dents per detectar càries, examinarà la mossegada del nen i buscarà qualsevol problema potencial amb les genives, la mandíbula i els teixits orals. També pot fer radiografies per detectar qualsevol càries oculta i determinar si els ossos facials i les dents s’estan desenvolupant correctament.

Si cal, el dentista o l’higienista netejarà les dents i avaluarà la necessitat d’aplicar-hi fluor, tant a la consulta com prescriure’n de manera regular.

També educarà els pares sobre els aspectes bàsics de l’atenció a la salut bucal del nen i les bones pràctiques d’higiene oral per prevenir la càries. A més, valorarà la possible presència d’hàbits orals, com xuclar el dit, empènyer la llengua, llepar-se els llavis…, i com això pot afectar-ne el desenvolupament. És important tenir en compte també els hàbits d’alimentació per recomanar una nutrició adequada.

Si la primera cita al dentista es fa sense problemes, no es generarà resistència psicològica i el nen mantindrà una actitud positiva cap a la salut bucodental.

A molts dentistes els agrada visitar els nens cada 6 mesos per augmentar la comoditat i el nivell de confiança dels nens a l’hora de visitar-los, controlar el desenvolupament de les dents i tractar ràpidament qualsevol problema de desenvolupament.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques