Paladar inflamado

Paladar inflamat: causes, símptomes i tractament

El paladar és el sostre de la boca, que separa la cavitat oral de la cavitat nasal. Consisteix en una zona anterior dura, d’os i d’una zona posterior tova que no té suport esquelètic i acaba en una projecció carnosa i allargada anomenada úvula o campaneta

Per què s’inflama el paladar: causes principals

Den tant en tant el paladar es pot inflamar, i això es pot produir per diverses raons principals, la majoria de les quals s’esmenen amb tractaments mínims. En casos menys comuns, la inflamació pot estar causada per una afecció més greu. 

Altres símptomes que poden acompanyar la inflamació del paladar poden ser la presència de butllofes o nafres, boca seca i dolor o malestar.

Les condicions més habituals que poden causar la inflamació del paladar són les úlceres bucals com les aftes o les causades per herpes labial. També una ferida o una traumatisme causats per algun aliment dur o molt calent poden causar la inflamació del paladar.

La deshidratació pot provocar l’aparició de boca seca, la qual, si no es prenen les mesures adequades per revertir-la, pot conduir a provocar que el paladar s’inflami.

Tractament per al paladar inflamat

En la majoria dels casos, la inflamació del paladar es pot tractar a casa o esperar que faci el curs. Les lesions comunes, com ara una cremada o un traumatisme, generalment sanaran en pocs dies.

Les úlceres o aftes generalment desapareixen per si soles, tot i que també poden fer-se servir medicaments per ajudar a reduir la freqüència o la gravetat.

En casos de deshidratació o desequilibri electrolític, l’ideal és augmentar la ingesta de líquid evitant les begudes alcohòliques.

Tot i que la majoria de les vegades que es produeix una inflamació del paladar no es requereix intervenció per part del professional, si que és recomanable consultar el metge de capçalera o el dentista si persisteix dolor que no desapareix amb medicació, si la inflamació sense causa aparent dura més d’una setmana o si la inflamació s’acompanya d’altres símptomes.

En la majoria dels casos, la inflamació del paladar no ha de ser motiu de preocupació, ja que normalment es produirà la recuperació completa al cap de pocs dies. 

botó vull una cita

214