Tornar al Blog

Com es neteja una fèrula dental?

Com es neteja una fèrula dental?
31/10/2019 |

Si portes una fèrula de descàrrega mentre dorms per tractar e bruxisme i no saps com s’ha de netejar, tot seguit t’oferim uns senzills consells.

Neteja diària

És important esbandir la fèrula o aparell dental transparent tan bon punt es retiri de la boca, perquè els bacteris no comencin a proliferar a la superfície. A més, les restes de saliva poden començar a fer olor i deteriorar-se a la superfície del protector nocturn, per això, també cal raspallar-la ajudant a eliminar els bacteris restants i aturar la formació de placa.

És convenient fer servir un raspall de dents diferent de l’habitual o fins i tot fer servir un raspall específic de pròtesis. El raspall ha de ser suau o mitjà per evitar possibles danys al protector dental.

No és recomanable fer servir pasta de dents al raspall per netejar la fèrula, ja que la majoria de les pastes contenen components abrasius que en poden accelerar el desgast. En alguns casos, fins i tot poden causar rascades i, per tant, reduir-ne la vida útil.

Assecar el protector bucal abans de guardar-lo és essencial per evitar que s’hi acumulin bacteris. Es recomana deixar el protector sobre una superfície plana i seca durant 15-20 minuts.

Guardar la fèrula en una caixa és clau per prevenir l’acumulació de bacteris o humitat.

Neteja setmanal

Totes aquestes instruccions són per netejar la fèrula a diari. No obstant això, és important fer també una neteja profunda un cop per setmana, i també si es percep que la fèrula s’està posant groguenca.

Hi ha tres maneres de fer-ho de manera ràpida i eficaç a fi d’assegurar un bon manteniment:

  • Fer servir un netejador de pròtesis específic. ls formats que es poden trobar són pastilles que es dissolen en aigua. Cal deixar la fèrula en remull durant 20 minuts més o menys, tal com recomani el fabricant i mai més temps del que es recomana.
  • Com a mètode casolà es pot fer servir una barreja de vinagre blanc i aigua oxigenada. La fèrula ha d’estar en remull durant un màxim de 30 minuts. Un cop passat aquest temps, cal rentar bé la fèrula amb aigua tèbia.
  • Rentar-la cada pocs dies amb aigua i detergent de rentar els plats o amb sabó neutre. Cal assegurar-se d’esbandir-la bé, perquè la fèrula no tingui gust de detergent quan es col·loqui a la boca.

Netejar bé l’estoig

També és important mantenir net l’estoig o caixa on guardem la fèrula per evitar que els bacteris s’acumulin al recipient. Quan estigui bruta, o com a mínim un cop per setmana, amb sabó de rentar els plats o posant-la al rentavaixella.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques