Tornar al Blog

Els 10 mites sobre odontologia i salut dental que no coneixes

mites sobre odontologia i salut dental
14/11/2019 |

Hi ha una multitud de mites comuns sobre la salut oral que ens poden afectar si els fem cas:

  1. Només el sucre causa càries. Menjar massa sucre augmenta el risc de càries. A mesura que el menjar ensucrat es descompon, alimenta els bacteris que creen placa a la boca i empitjora els àcids que poden desgastar la superfície de les dents. Però fins i tot si la dieta no conté una gran quantitat de sucre, continuarà existint el risc de tenir càries si no es té una bona higiene dental diària (raspallat i ús de fil dental correctament).
  2. Els refrescos dietètics són millors per a la salut bucodental. No és només el sucre en els refrescos el que fa malbé les dents, sinó també l’acidesa. Amb el temps, les begudes gasoses sense sucre poden causar el mateix desgast a l’esmalt, cosa que pot generar més sensibilitat i càries. Per a una alternativa saludable als refrescos, no hi ha res millor que l’aigua.
  3. Les dents blanques són dents sanes. El fet de tenir les dents blanques no sempre és un signe infal·lible de bona salut bucal. El color natural de les dents varia lleugerament, especialment a mesura que envellim. El fet que les dents siguin blanques no vol dir que es pugui evitar anar al dentista.
  4. Els bràquets són només per a nens. Tot i que és comú que els nens i adolescents siguin els que porten bràquets, cada vegada hi ha més adults que s’animen a alinear-se les dents amb ortodòncia. Avui dia els bràquets metàl·lics han quedat enrere, els avenços en ortodoncia invisible amb fèrules transparents ofereixen una opció més discreta per als adults.
  5. No cal raspallar les dents de llet. Fals, començar amb bons hàbits de raspallat de manera primerenca estableix patrons per a tota la vida, cosa que ens aportarà un somriure saludable de per vida i una bona salut bucodental.
  6. Fer servir el fil dental no és important. Quan es pensa en higiene bucal, es pensa en raspallat. L’ús de fil dental, , d’altra banda, es considera menys important. No obstant això, tot i que el raspallat ajuda a netejar la superfície de les dents, hi ha zones on no arriba, i aleshores cal fer servir el fil dental.
  7. Mentre més fort és el raspallat, més netes queden les dentes. Raspallar-se amb massa força o amb un raspall de cerres molt dures pot danyar les dents en desgastar la part de l’esmaltat i provocar l’aparició de càries i la retracció de les genives.
  8. L’embaràs ocasiona la pèrdua de dents en la mare per falta de calci. Les alteracions hormonals que es produeixen durant l’embaràs provoquen més risc de gingivitis càries. Per això les embarassades han d’extremar la higiene dental i anar a revisió amb el dentista durant l’embaràs per evitar problemes més grans.
  9. S’hereten les dents i les genives defectuoses. L’espai, l’alineació, la mida de les dents i dels maxil·lars s’hereten genèticament. El que no s’hereta són les dents defectuoses, les genives danyades o la propensió a perdre dents. La salut de les dents i les genives està directament relacionada amb la cura diària correcta.
  10. Després de menjar, raspalla’t de seguida que puguis. Això NO és correcte, ja que després d’ingerir aliments es produeix un canvi en el nivell de pH a la boca, cosa que significa que l’àcid present podria danyar l’esmalt de les dents.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques