Tornar al Blog

Les 10 malalties bucodentals més comunes

Les 10 malalties bucodentals més comunes
21/05/2020 |

Conèixer quins possibles problemes dentals són els més comuns i les seves causes pot ser de molta ajuda per prevenir-los. Aquest és un llistat de les 10 malalties bucodentals més comunes:

  1. Mal alè
  2. Càries dental
  3. Malaltia de les genives
  4. Càncer oral
  5. Úlceres bucals
  6. Erosió dental
  7. Sensibilitat dental
  8. Traumatismes dentals
  9. Maloclusió
  10. Tinció dental

Mal alè

També anomenat halitosi. Al voltant d’un 85% de les persones que pateixen mal alè persistent tenen una afecció dental que n’és la causant. La malaltia de les genives, la càries, el càncer oral, la boca seca i els bacteris a la llengua són alguns dels problemes dentals que poden causar mal alè.

Càries dental

És la segona malaltia més prevalent després del refredat comú. Es produeix quan la placa bacteriana es combina amb els sucres o els midons del menjar. Aquesta combinació provoca àcids que ataquen l’esmalt dental.

Malaltia de les genives

Coneguda també com a malaltia periodontal. És una infecció de la geniva que envolta les dents, i és una de les causes principals de la pèrdua de dents en adults.

Càncer oral

És una malaltia greu i mortal que afecta milions de persones. Els factors de risc principals són el consum de tabac i alcohol. Les visites regulars al dentista poden ajudar a detectar el càncer oral primerenc.

Úlceres bucals

S’anomenen aftes i apareixen dins de la boca i no als llavis. No s’encomanen i es poden desencadenar per moltes causes diferents.

Erosió dental

És la pèrdua de l’estructura dental causada per l’àcid que ataca l’esmalt. Els signes i símptomes de l’erosió dental poden anar des de la sensibilitat fins a problemes més greus, com les esquerdes.

Sensibilitat dental

És un problema comú que consisteix a experimentar dolor o molèsties a les dents a causa dels dolços, l’aire fred, les begudes calentes, les begudes fredes o els gelats. Algunes persones amb dents sensibles fins i tot tenen molèsties quan es raspallen i fan servir el fil dental.

Traumatismes dentals

Un accident pot causar des d’una petita concussió fins a una fractura complicada de la dent. El tractament dependrà de la gravetat del traumatisme i pot ser des de reconstruir la part fracturada amb una resina de farciment fins a la col·locació d’una corona. Si la polpa se n’ha vist afectada, és possible que necessiti un tractament de conducte radicular.

Maloclusió

El tractament, l’ortodòncia, no és només per a nens. Redreçar les dents tortes i alinear la mossegada no es fa només per aconseguir un somriure més bonic, sinó que pot ser clau per millorar la salut dental en general i alleujar símptomes com el dolor a la mandíbula.

Tinció dental

Alguns aliments, certs medicaments, el tabac i els traumatismes són algunes de les causes que poden decolorar les dents. Hi ha diferents tractaments que milloren l’aspecte de les dents, des d’eliminar taques superficials fins a fer que les dents es tornin més banques.

Tots aquests problemes dentals es poden prevenir i mantenir a ratlla amb mesures d’higiene bucodentals quotidianes molt simples. També és important visitar regularment el dentista per disminuir les possibilitats de tenir malalties dentals que poden conduir a problemes més greus.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques