Tornar al Blog

Infecció als queixals del seny: causes i tractament

Infecció als queixals del seny
17/09/2019 |

Els queixals del seny o cordals són el nom que tenen les dents que erupcionen al final de cada hemiarcada. Com que estan en aquesta posició, la neteja és complicada i es pot arribar a produir una infecció perquè les restes d’aliments poden quedar atrapades entre els queixals i la geniva.

Causes de la infecció dels queixals de seny

Quan no hi ha prou espai a la cavitat oral perquè aquests queixals erupcionin, poden quedar impactats, i no créixer correctament a traves de les genives, i emergir parcialment, en angle o completament de costat. Aquests queixals tenen més risc d’infecció, ja que la forma i posició comporten més susceptibilitat a les càries.

Pericoronitis

La pericoronitis és una inflamació del teixit que envolta al queixal del seny. Això pot succeir a causa d’una infecció com a resultat d’una càries o de la poca higiene de la zona

Quan només una part del queixal ha erupcionat, es pot crear una solapa de teixit tou que reté fàcilment les restes d’aliment, i es converteix en un nínxol de bacteris.

La pericoronitis també es pot produir en queixals del seny que no han sortit i encara són a sota la geniva.

La pericoronitis es pot tractar amb antibiòtics i glopejos d’aigua i sal o de clorhexidina, i això farà que l’afecció desaparegui, però pot tornar a aparèixer si els residus alimentaris i els bacteris es continuen acumulant a sota de la pell. 

Tractament per a la infecció dels queixals del seny

Com a tractament, l’odontòleg pot sanejar la zona a fons i eliminar el teixit danyat o la pus. A més, proporcionarà una sèrie d’instruccions per mantenir l’àrea neta, i això és la millor manera d’evitar que el problema torni a aparèixer.

El alguns casos, el professional podrà suggerir l’extracció del queixal del seny una vegada la infecció estigui sota control, per evitar que es torni a produir la pericoronitis. 

La pericoronitis no causa efectes a llarg termini. Si el queixal del seny s’extreu o acaba d’erupcionar de manera completa, la infecció no es tornarà a produir.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques