Infeccion muelas juicio

Infecció als queixals del seny: causes i tractament

Els queixals del seny o cordals són el nom que tenen les dents que erupcionen al final de cada hemiarcada. Com que estan en aquesta posició, la neteja és complicada i es pot arribar a produir una infecció perquè les restes d’aliments poden quedar atrapades entre els queixals i la geniva.

Causes de la infecció dels queixals de seny

Quan no hi ha prou espai a la cavitat oral perquè aquests queixals erupcionin, poden quedar impactats, i no créixer correctament a traves de les genives, i emergir parcialment, en angle o completament de costat. Aquests queixals tenen més risc d’infecció, ja que la forma i posició comporten més susceptibilitat a les càries.

Pericoronaritis

Aquesta condició també pot conduir a fer que es produeixi una pericoronitis, que consisteix en la inflamació del teixit que envolta el queixal del seny. 

Quan només una part del queixal ha erupcionat, es pot crear una solapa de teixit tou que reté fàcilment les restes d’aliment, i es converteix en un nínxol de bacteris.

La pericoronitis també es pot produir en queixals del seny que no han sortit i encara són a sota la geniva.

La pericoronitis es pot tractar amb antibiòtics i glopejos d’aigua i sal o de clorhexidina, i això farà que l’afecció desaparegui, però pot tornar a aparèixer si els residus alimentaris i els bacteris es continuen acumulant a sota de la pell. 

Tractament per a la infecció dels queixals del seny

Com a tractament, l’odontòleg pot sanejar la zona a fons i eliminar el teixit danyat o la pus. A més, proporcionarà una sèrie d’instruccions per mantenir l’àrea neta, i això és la millor manera d’evitar que el problema torni a aparèixer.

El alguns casos, el professional podrà suggerir l’extracció del queixal del seny una vegada la infecció estigui sota control, per evitar que es torni a produir la pericoronitis. 

La pericoronitis no causa efectes a llarg termini. Si el queixal del seny s’extreu o acaba d’erupcionar de manera completa, la infecció no es tornarà a produir.

botón demana una cita

165