Tornar al Blog

Diferències entre un implant dental unitari i ponts dentals

Noia es mira al mirall la seva implant dental unitari
09/07/2020 |

La pèrdua d’una dent pot tenir un impacte significatiu en l’aparença del somriure i crear problemes de funcionalitat. També pot afectar greument l’autoestima. Dues de les solucions més comunes que fan servir els professionals dentals per abordar aquests problemes són els implants dentals unitaris i els ponts dentals.

Si bé els dos tractaments aborden fonamentalment els mateixos desafiaments, tècnicament les opcions són molt diferents.  

Què és un implant dental unitari

Un implant dental és un palet de metall fet de titani que substitueix la rel de la dent perduda.

Durant un parell de mesos, creix os al voltant del metall implantat i un cop s’ha integrat a l’os, l’odontòleg colla una corona a la part superior de l’implant i recupera l’estètica i la funcionalitat.

Avantatges i desavantatges dels implants dentals

Un dels avantatges més importants dels implants dentals és que exerceixen menys càrrega sobre les dents circumdants i promouen la curació de les estructures òssies i les genives sota les dents. També tendeixen a reduir els riscos a llarg termini per a la mandíbula.

Un dels desavantatges principals dels implants dentals és que poden ser un tractament costós. 

El tractament amb implants també acostuma a necessitar més temps i requereix múltiples procediments fins que es completa. En la majoria dels casos, tret dels més extrems, el treball d’un pont dental generalment no durarà més d’unes quantes setmanes.

Com funciona un pont dental

Un pont dental s’uneix a les dents sanes adjacents a l’espai edèntul per crear un pont.

El procediment consisteix a tallar les dents en els costats oposats a l’espai i a col·locar-hi corones unides substituint les dents absents.

Avantatges i desavantatges de les pròtesis dentals

L’avantatge principal dels ponts és que es consideren un dels mètodes més rendibles per substituir les dents perdudes. A més, els ponts no requereixen cap empelt d’os si hi ha pèrdua òssia i ofereixen un procés més ràpid per substituir les dents absents.

Un dels desavantatges principals és que exerceixen més tensió sobre les estructures circumdants, especialment les de les dents que estan unides al dispositiu. Per aquest motiu, rares vegades s’espera que un pont duri tota la vida.

Els ponts tampoc no aborden les preocupacions sobre els problemes estructurals subjacents. Això vol dir que els problemes a llarg termini derivats de la pèrdua òssia a causa de l’extracció de dents continuaran avançant fins i tot després que es cobreixi el forat.

Tractament idoni per al pacient

El més important per assegurar-se el tractament més adequat per solucionar l’absència d’una dent perduda és parlar amb l’odontòleg sobre les diferents opcions.

El dentista valorarà curosament totes les consideracions específiques de la situació per fer la millor recomanació de tractament.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques