Tornar al Blog

Per què les genives es tornen morades?

color genives morades
14/05/2020 |

Les genives són generalment de color rosa, però de vegades desenvolupen taques de color negre o marró fosc o es veuen més vermelles o fins i tot morades. Les causes són diverses i la major part no són nocives. No obstant això, de vegades les genives morades i inflamades o amb punts negres poden indicar una afecció més greu.

Factors que influeixen en el color de les genives

Melanina

Sovint les genives fosques o pigmentades de manera desigual simplement són conseqüència de la presència de melanina. Quan tenim molta melanina els tons de pell són més foscos. La melanina és el que permet que la pell es bronzegi i el dèficit és el que fa que la pell es cremi.

Un alt índex de melanina produeix una pigmentació fosca o irregular a les genives.

Tabac

El tabac també pot provocar el canvi de color de les genives. Aquest procés es coneix com a melanosi del fumador. Les genives poden canviar a púrpura o marró. El paladar i l’interior de les galtes també es poden veure afectades per aquest canvi.

D’altra banda, atès que el tabac és perjudicial, el fet que les genives es tornin morades o marrons pot ser un símptoma de malaltia de les genives o fins i tot de càncer oral.

Periodontitis

La malaltia periodontal és la raó principal per la qual les genives adquireixin un color morat. A mesura que aquesta afecció es torna més severa, les genives es poden inflar i canviar d’aparença. La coloració púrpura n’és només un signe.

La malaltia de les genives, si no es tracta, pot causar infeccions profundes que afecten no només el teixit de les genives sinó també les dents i l’os que les subjecta.

Què puc fer si les genives em canvien de color

Qualsevol canvi en l’aparença de les genives és important que el valori un dentista per descartar possibles patologies o buscar solucions de tractament, si n’hi ha.

Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Resuelve tus dudas sobre periodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques