Encías inflamadas

Què podem fer amb les genives inflamades?

La gingivitis és la causa més comuna de les genives inflamades. Moltes persones no saben que pateixen gingivitis, ja que els símptomes poden ser força lleus. 

Tanmateix, si la gingivitis no es tracta, pot derivar en un condició  molt més greu anomenada periodontitis, que pot arribar a provocar la pèrdua de dents.

Causes de la inflamació de las genives

La gingivitis sol ser el resultat d’una higiene oral deficient, que permet que la placa s’acumuli en la línia de les genives i les dents. 

La inflamació de les genives també es pot produir durant l’embaràs. Els canvis hormonals durant l’embaràs provoquen un increment del flux de sang a les genives, la qual cosa pot fer que les genives s’irritin fàcilment i que s’inflamin. 

Altres causes que poden provocar que les genives s’inflamin són el dèficit de vitamines B i C o infeccions causades per fongs o virus com l’herpes.

Com tractar les genives inflamades

Si les genives estan inflamades durant més de dues setmanes, el millor és acudir al dentista, que farà un examen i preguntarà quan van començar els símptomes i amb quina freqüència es produeixen. També farà radiografies de la boca completa. Serà important saber si han hagut canvis a la dieta i, si és dona, si està embarassada.

Depenent de la causa de la inflamació de les genives, el professional podrà prescriure glopejos per ajudar a prevenir la gingivitis i reduir la placa. 

Prevenir les genives inflamades

Rentar-se i fer servir fil dental regularment, especialment després dels àpats, és una bona mesura preventiva per evitar la inflamació de les genives.

A més de mantenir una bona higiene bucodental, mantenir una dieta equilibrada i visitar el dentista al menys un cop a l’any són també mesures per prevenir l’aparició d’inflamació de les genives.

botó vull una cita

403