Tornar al Blog

Què són les genives i quina funció tenen?

funció de la geniva: geniva i somriure
14/02/2019 |

La geniva és el teixit connectiu fibrós que està al voltant del coll de les dents i cobreix l’os alveolar. Té com a funció principal aguantar i mantenir les dents al seu lloc.
Les genives sanes són rosades, puntejades, dures i tenen una sensibilitat limitada al dolor, la temperatura i la pressió. Si canvien de color, perden puntejat o tenen una sensibilitat anormal, tenim senyals primerencs d’inflamació o sagnat de les genives.
Mantenir uns bons hàbits d’higiene oral, que consisteixin a raspallar-se les dents tres vegades al dia i fer servir fil dental o raspalls interproximals, pot contribuir a prevenir la malaltia de les genives i la consegüent pèrdua de les dents.
La malaltia de les genives, segons com estigui d’avançada i com de greu sigui, es divideix en gingivitis i periodontitis. La gingivitis és un estadi reversible de la malaltia; en canvi, la periodontitis no ho és, i per això és important anar a un odontòleg expert en periodòncia, que et recomanarà un tractament per prevenir l’avenç de la malaltia i evitar així perdre l’os i les dents.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques