Tornar al Blog

Frases i refranys de dents

frases amb refranys, riure cavall
07/05/2019 |

La salut dental és i ha estat sempre una preocupació que ha acompanyat la humanitat, i ha nodrit per igual la ciència i la llengua. Ja ho vèiem en aquest article de la història de l’odontologia: el primer odontòleg tenia cura de la salut dental dels faraons egipcis el 300 aC.
És per això que la llengua popular i la literatura tenen nombroses referències a les dents, els queixals o la llengua, algunes tan antigues que no es poden datar. El refranyer popular, especialment ric en la llengua castellana, ens deixa frases i refranys populars que actualment es continuen fent servir:
“A cavall donat, no li miris el dentat.”. Sobre ser agraïts, potser és de les més populars. Fa referència a la pràctica que es fa servir per calcular l’edat i salut d’un cavall, segons l’estat de la dentadura.
Unes dents sanes són i han estat sempre un reflex de la salut en general, tot i que potser tenien més valor abans, quan l’odontologia no estava tan desenvolupada com avui en dia i la pèrdua de peces dentals era comuna. Tenien un valor preuat, que queda reflectit en aquests refranys: “Primer són les dents, que els amics i els parents o boca sense dents, casa sense gent”.
Si passem de la llengua popular a la literatura, és Cervantes, en boca de Don Quixot, qui ens va deixar constància de la importància d’unes dents sanes i fortes. “Boca sense queixals, molí sense mola”.
I un altre gran escriptor, Shakespeare, va anar més enllà i va constatar no només el valor d’unes dents sanes, sinó també de la màgia d’un somriure: “Es més senzill obtenir el que es desitja amb un somriure que amb la punta de l’espasa”.
Així que inverteix en salut, felicitat i èxit, perquè un somriure mou muntanyes i a Clínica Dental Adeslas t’ajudem a aconseguir el teu.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques