Tornar al Blog

Per què fan mal les càries?

Per què fan mal les càries?
12/12/2019 |

La càries dental és una descomposició dels teixits de la dent causada pels àcids produïts pels bacteris presents a la cavitat oral. La superfície dura de la dent que pateix càries es converteix en una àrea danyada permanentment, i s’hi desenvolupen petites obertures o forats.

Què causa les càries

Les càries les causen una combinació de factors, entre els quals hi ha els bacteris presents a la cavitat oral, els refrigeris freqüents, la ingesta d’aliments i begudes ensucrades i una neteja bucodental deficient.

Si les càries no es tracten, s’estenen i afecten les capes més profundes de les dents. Segons el tipus de càries, pot provocar dolor intens, infecció i, fins i tot, la pèrdua de la dent.

Quan apareix el mal?

El mal apareix quan la càries arriba a la polpa de la dent. La polpa conté les terminacions nervioses, que són molt sensible al dolor, el qual es pot produir per pressió o per estímuls calents o freds. El mal pot perdurar més de 15 segons després que s’elimina l’estímul. A mesura que augmenta l’àrea d’inflamació, el dolor es fa més intens.

Tractament i prevenció del dolor i les càries

El dolor i els problemes dentals greus es poden evitar amb la cura dental regular.  Mantenir una dieta sana, establir un programa d’higiene bucodental correcte, prevenir la càries amb l’ús de fluor i evitar el tabac són bones accions per evitar problemes dentals.

El tractament d’una càries, si no ha arribat a afectar el nervi de la dent, consisteix a eliminar el teixit danyat per emplenar posteriorment la cavitat amb un empastament. Els empastaments són segurs i efectius, però de vegades es poden experimentar molèsties o sensibilitat dental després de fer-los, els que tendeixen a desaparèixer un o dos dies després.

Calculadora periodòncia hbspt.cta.load(2413139, ‘8b9713ed-266a-4502-bf17-d3226dfb4836’, {});

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques