Tornar al Blog

Esmalt dental: què és i com cuidar-lo

somriure: esmalt dental
21/03/2019 |

L’esmalt dental és la substància més dura i més mineralitzada del cos. Cobreix la capa externa de cada dent i n’és la part més visible. Es compon de minerals, principalment d’hidroxiapatita. És semitranslúcid, per la qual cosa només és parcialment responsable del color de les dents.
L’esmalt dental té un paper molt important en la protecció de les dents contra la càries, per la qual cosa és important fer tot el possible per evitar que s’erosioni. Forma una barrera forta que protegeix les capes internes dels efectes dels àcids i la placa, i també protegeix les capes internes sensibles a aliments i begudes molt calents o freds.
Si l’esmalt es destrueix, el cos no pot fer res per reemplaçar-lo. A diferència d’altres parts del cos, com els ossos, no conté cap cèl·lula viva, per la qual cosa no es pot regenerar. Es pot protegir evitant aliments que el fan malbé, com productes ensucrats, fruites i begudes àcides. Quan aquestes substàncies s’adhereixen a les dents i interactuen amb els bacteris que hi ha a la boca, es produeix àcid làctic, que pot fer-lo malbé. Convé evitar aquests aliments quan es pugui i, si es consumeixen, convé recordar que és important rentar-se bé les dents després.
Els aliments molt durs, com els caramels durs o els glaçons, també poden fer malbé l’esmalt perquè el poden esquerdar o estellar, per la qual cosa també s’haurien d’evitar. La pràctica de bons hàbits d’higiene bucal, com raspallar-se les dents amb una pasta de dents amb fluorur, fer servir el fil dental i visitar l’odontòleg perquè et faci una neteja professional regular, és la millor manera de protegir l’esmalt. Si vols profunditzar-hi, en aquest article et donem 7 trucs per enfortir les dents.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques