Tornar al Blog

És dolent roncar durant l’embaràs?

És dolent roncar durant l’embaràs?
17/10/2019 | | admin_adeslas

Ja parlem de la síndrome de la boca seca com un dels símptomes que poden aparèixer durant l’embaràs. El ronc és un altre dels símptomes força comuns i afecta aproximadament una de cada tres dones embarassades, fins i tot si no s’ha roncat abans.

Els roncs sovint comencen en el segon trimestre, quan les hormones de l’embaràs comencen a causar congestió nasal, Desafortunadament, els roncs i la congestió tendeixen a empitjorar a mesura que avança l’embaràs.

Causes dels roncs durant l’embaràs

Les causes més probables dels roncs són els alts nivells d’estrogen i progesterona, que fan que els vasos sanguinis del nas s’obrin i provoquin que les mucoses s’inflin, i en conseqüència es produeixi congestió nasal que augmenta en allitar-se.

També hi ha un vincle entre el pes previ a l’embaràs i els roncs: com més gran és l’IIMC abans de concebre, més probabilitats hi ha de roncar. Això es deu al pes extra al voltant del teixit tou del coll, que estreteix les vies respiratòries i afecta la forma en què es respira durant el son, cosa que pot provocar roncs.

En alguns casos, els roncs poden ser signe de diabetis gestacional o estar vinculats a l’apnea del son. Com que l’apnea del son pot augmentar el risc de complicacions, com la preeclàmpsia, és especialment important informar el metge si es ronca molt més del que és habitual.

Com es poden prevenir els roncs durant l’embaràs

Hi ha una sèrie de pautes que poden ajudar a prevenir els roncs durant l’embaràs, com ara fer servir un humidificador per la nit; intentar dormir de costat, preferiblement cap al costat esquerre, ja que millora la circulació; dormir amb diversos coixins perquè el cap quedi lleugerament elevat, i vigilar el consum de calories durant l’embaràs per assegurar-se que el pes extra no contribueixi als roncs.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques