Tornar al Blog

Em poden fer una endodòncia si tinc un flegmó?

Em poden fer una endodòncia si tinc un flegmó?
07/11/2019 |

Flegmó és un terme mèdic que descriu una inflamació del teixit tou que s’estén sota la pell, dins del cos. Generalment, la causa és una infecció i produeix pus. El nom flegmó prové de la paraula grega flegma, que vol dir inflamació o inflor.

L’acumulació de pus o de material infectat que es produeix perquè el nervi d’una dent està afectat per una infecció bacteriana i no troba sortida, causa una molesta inflamació, que és el que col·locquialment es coneix com a flegmó dental.

Si apareix un flegmó o abscés, normalment es recepta un antibiòtic per tractar la infecció abans de fer l’endodòncia o procediment del conducte radicular. Si hi ha una infecció activa durant la teràpia del conducte radicular, hi ha la possibilitat que la infecció impedeixi que l’anestèsic funcioni i adormi l’àrea.

Què causa un flegmó

La causa principal d’un flegmó és una necrosi, és a dir, la mort del teixit que és dins de les arrels dentàries per una càries profunda, per un traumatisme que lesiona el teixit de l’interior de la rel dentària o per una patologia infecciosa procedent del teixit que envolta la dent, com la malaltia periodontal.

Símptomes d’un flegmó

Els símptomes més comuns que poden fer-te pensar a anar al dentista per a saber si tens un flegmó són:

  • Dolor continu. És comú que un dels signes d’un flegmó sigui la molèstia aguda i localitzada en les dents.
  • Halitosis o mal sabor de boca. En algunes ocasions, els flegmons poden identificar-se per l’aparició del mal alè. Això és degut als bacteris.
  • Inflamació de les genives. Quan apareix un flegmó, és habitual notar molèstia en les genives prop de les mandíbules. Es deu a l’acumulació de pus en la zona.
  • Augment de la sensibilitat dental. Amb els flegmons, és corrent notar una augment de la sensibilitat a l’hora de prendre aliments o begudes que siguin molt freds o molt calents.
  • Sensació de feblesa i febre. Els flegmons poden provocar febre i malestar general, pel fet que els bacteris poden inflamar les genives, els vasos sanguinis i els nervis de la dent. Això pot provocar una infecció que resulti en febre.

Tractament d’un flegmó

Un tractament de conductes és un procediment que consisteix a retirar, a través d’una obertura a la corona de la dent, la cambra polpar i els conductes radiculars. Un cop eliminada, es desinfecten els conductes i es preparen per segellar-los amb un material biocompatible.

L’endodòncia és un tractament necessari quan la polpa de la dent, que està formada de nervis i vasos sanguinis, es veu afectada, però primer cal tractar la infecció.

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques