Tornar al Blog

Els trucs de les xarxes per emblanquir les dents que no has de seguir

Els trucs de les xarxes per emblanquir les dents que no has de seguir
19/01/2021 |

Lluir un somriure bonic i brillant és una necessitat cada vegada més gran per a molta gent. Una cura i una higiene correctes de la boca a més d’evitar problemes de salut, ens dona més seguretat personal i millora l’estètica

L’emblanquiment dental és un tractament estètic per a les dents. Es fa servir habitualment per eliminar taques o donar-los una tonalitat més blanca o brillant a les peces que s’han enfosquit amb el temps i l’edat, i que es poden agreujar per diferents motius, com una higiene bucal deficient, fumar o consumir aliments que els puguin enfosquir como el cafè o el te.

Com que és un tractament enfocat més a l’estètica que a la salut, moltes persones opten per no anar al dentista i fer aquest procediment amb productes no homologats que permeten fer l’emblanquiment des de casa, o bé consulten les xarxes socials i copien els consells low cost que els influencers amb milers de seguidors mostren als seus comptes.

Precaució amb els consells de les xarxes

Fa poc una usuària de la popular xarxa social TikTok, coneguda i seguida pels seus consells d’estètica i benestar, va llançar un vídeo que es va fer viral. Al vídeo se la veia aplicant-se durant diversos dies aigua oxigenada (peròxid d’hidrogen al 3 %) a les dents amb un bastonet de cotó. Segons afirma, al cap d’uns dies aconsegueix unes dents amb un to més blanc. Alhora, aquesta usuària es vanta de la facilitat amb què pot aconseguir aquest resultat i amb productes econòmics.

Aquesta tendència resulta perillosa, ja que, tot i que és cert que en els tractaments d’emblanquiment es fa servir peròxid d’hidrogen i peròxid de carbamida, un ús habitual, prolongat i sense seguiment d’un especialista, poden provocar les complicacions següents a les dents i les genives:

  • Abrasió excessiva a les dents
  • Irritació o cremades a les genives, a la llengua o al paladar
  • Desgast de l’esmalt 
  • Sensibilitat dental permanent

Cal tenir una cura especial amb els consells que aquests usuaris donen a les xarxes, tips que estan totalment desaconsellat pels especialistes i que poden causar un dany greu a la salut bucodental.

Aleshores, per què hi ha productes que fan servir l’aigua oxigenada?

L’aigua oxigenada és un potent desinfectant i antisèptic i pot ser molt útil en diferents tractaments dentals, com pot ser combatre la gingivitis o la periodontitis. Al seu torn, com indicàvem, el peròxid d’hidrogen es fa servir en alguns productes emblanquidors, però, això sí, en percentatges petits i amb un ús controlat.

D’altra banda, hi ha mites o creences populars que afirmen que és aconsellable desinfectar el raspall de les dents amb aigua oxigenada. Tant aquesta pràctica com autoemblanquir-se les dents fent servir aquest producte directament a les peces dentals són pràctiques que els dentistes desaconsellen totalment.

No s’hauria de fer servir cap tractament autoemblanquidor a casa que no estigui homologat. Per a qualsevol dubte sobre els diferents productes que es venen en el mercat amb aquesta finalitat, sempre hem de consultar amb un expert.

Com em puc fer un emblanquiment segur?

>Si estàs decidit a fer-te un emblanquiment dental, el més indicat és anar al dentista. L’especialista et podrà aconsellar si en el teu cas particular és aconsellable o no sotmetre’s a aquest tractament, en quines peces ho has de fer i amb quina tonalitat. També et podrà indicar quin és el millor procediment per al teu cas i quins avantatges i inconvenients té. Entre els procediments que hi ha destaquen:

  • Emblanquiment dental amb leds: actualment és el que més es demana, ja que és un procés molt poc invasiu. Una làmpada de leds emet una llum blava freda a les dents, que es recobreixen amb un gel emblanquidor. N’hi ha prou amb tres o quatre sessions per aconseguir la blancor que volem a les dents.
  • Emblanquiment dental amb làser: tot i que es tracta de la forma més ràpida i eficaç, és cert que els resultats poden ser una mica inestables i que durin menys temps del que voldríem. En aquest tractament es fa servir gel de peròxid. De fet, l’emblanquiment amb llum de led ha anat substituint el de llum làser, ja que els efectes són millors i eviten la temuda sensibilitat

En conclusió, si estàs pensant a fer-te un emblanquiment dental, l’adequat és visitar el dentista. T’indicarà quin tractament és l’idoni i efectiu per a tu. Finalment, no hem d’oblidar que per mantenir un somriure blanc i cuidat cal seguir una rutina diària de neteja i higiene bucodental. I recorda que també hi ha aliments que afavoreixen que les dents siguin blanques i fortes.

 

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques