Tornar al Blog

Els millors (i pitjors) aliments d’estiu per a les dents

aliments d’estiu
25/07/2019 |

Com ja sabem, hi ha aliments que beneficien la salut bucodental i d’altres que no. Ara que ja som a l’estiu i arriben les vacances, us direm quins aliments típics d’estiu afavoreixen la salut bucodental i quins és millor evitar o consumir menys.

Aliments que no et beneficiaran

Gel

A l’estiu el gel és omnipresent a gairebé tots els àpats. El gel en si no produeix cap mal (tret que tinguis sensibilitat dental), no obstant això, mastegar-lo sí que pot ser perjudicial per a la boca. Quan el mastegues fas malbé l’esmalt dental i fins i tot et pots arribar a fracturar una dent.

Aliments cítrics

L’àcid dels aliments cítrics pot provocar una erosió a l’esmalt de les dents. Això augmenta la possibilitat que apareguin càries i, a més, pot provocar sensibilitat dental o incrementar-la.

Begudes carbonatades

Les begudes carbonatades són un dels grans enemics emmascarats de la salut bucodental. Tot i que són refrescants i encaixen en molts moments socials, aquestes begudes ataquen l’esmalt de les dents i acceleren l’aparició de càries a causa de l’alta proporció de sucre, els àcids i el diòxid de carboni que contenen.

I compte!, les begudes “light o zero”, són igual de nocives, ja que contenen els mateixos àcids.

Alcohol

Tots coneixem un dels grans efectes de l’alcohol al cos: la deshidratació. Quan consumim aquesta mena de begudes, la boca es resseca, i fa que el flux de saliva disminueixi (que és l’encarregat de fer la neteja bucal), de manera que augmenta el risc de càries i d’infeccions.

Aliments que sí que són beneficiosos per a la boca

Aigua

L’aigua és la millor alternativa a qualsevol refresc. La hidratació que aporta fa que l’estat de les genives i les mucoses bucals millori. A més, afavoreix la salivació bucal i la neteja bucodental consegüent.

Síndria i fruita d’alt contingut en aigua

Com que conté gairebé un 80 % d’aigua, fa que la boca sempre estigui hidratada, de manera que fa una funció de neteja bucal que manté allunyats els bacteris nocius. A més, la fruita és rica en vitamines i minerals que contribuiran a la salut de les genives i la boca.

Lactis i derivats

Els lactis són rics en vitamina D i calci, encarregats d’enfortir les dents i blanquejar-les de manera natural. A més, productes com el formatge fan que la boca produeixi saliva, que exerceix una acció netejadora.

Sardines i altres peixos

Si t’agraden les sardines a l’estiu, endavant! Són una gran opció per a la salut de les dents. Les sardines són riques en fluor, vitamina D i àcids grassos, que són molt beneficiosos per a les genives. A més, la vitamina D contribueix a mantenir el calci de les dents.

Pastanaga

La pastanaga és un aliment crocant que afavoreix la masticació, i amb això col·labora a eliminar la placa bacteriana de la boca. Cal destacar també que el consum de verdures (siguin del tipus que siguin) serà molt beneficiós per a la salut bucodental, ja que contenen infinitat de vitamines i propietats que beneficien les dents i la boca.

En resum, hem d’apostar per tots els aliments que ens aportin hidratació i que continguin vitamines (sobretot C i A), fluor i calci, ja que no tan sols enforteixen les dents i les genives, sinó que ens ajuden a netejar els bacteris de la boca de manera natural.

Inevitablement, consumim aliments que són a la llista dels prohibits; quan ho fem podem mitigar-ne els efectes fent una correcta higiene dental després de consumir-ne i combinant-los amb aliments que sí que beneficien les dents.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques