Tornar al Blog

Com s’ha de tractar un mal de queixal durant l’embaràs

mal queixal embaràs
11/09/2022 |

El mal de queixal és potser una de les sensacions més desagradables que podem experimentar per totes les molèsties que comporta. A vegades, ens afecta l’hora de beure i quan ingerim algun aliment i fins i tot a l’hora de parlar. A més les dones embarassades poden patir-ho amb més probabilitats per diverses raons que expliquem a continuació.

Possibles causes d’un dolor dental durant l’embaràs

El mal de queixal durant l’embaràs pot aparèixer per diversos motius. Els més habituals, encara que puguin existir uns altres, són els següents:

  • Canvis hormonals: les variacions en el sistema endocrí que es produeixen durant l’embaràs són els principals culpables de l’aparició de mal de queixal i genives.
  • Infecció de dents o genives: una de les causes més habituals quan sentim dolor en la boca són les infeccions. En aquest cas, no són exclusius durant els embarassos, per això és recomanable tenir una bona higiene i vigilar l’estat bucodental amb freqüència.
  • Gingivitis i erupció dels queixals del judici: igual que una infecció, existeixen altres causes que poden provocar un mal de queixal com l’erupció d’una nova dent. En cas que aquesta molèstia t’impedeixin realitzar la teva rutina amb normalitat, és recomanable acudir a un dentista.

Com prevenir el mal de queixal fins al part

Pel fet que l’embaràs pot limitar la intervenció de l’odontòleg, amb una mica de cura i atenció addicional, es poden mantenir unes dents saludables durant els nou mesos de gestació. Amb aquesta sèrie de recomanacions, podràs disminuir la possibilitat de sofrir mals de queixal:

Hàbits d’higiene correctes

La principal acció a tenir en compte (i corregir-la si fos necessari) és la higiene. És important mantenir tots els hàbits correctes per a tenir una salut bucodental bona i prevenir, no sols el mal de queixal, sinó més infeccions.

Cuida la teva alimentació

Evitar els aliments que desencadenen la sensibilitat dentària és clau. Per exemple, els especialistes recomanen menjar menys dolços i, en cas de fer-ho, raspallar-se les dents després de la seva ingesta.

Visites regulars al dentista

Acudir al dentista durant l’embaràs és completament segur i, encara que l’ideal és posposar els possibles tractaments dentals fins al cap del part, qualsevol procediment urgent com un empastament, una endodòncia o una extracció, ha de realitzar-se ja que retardar el tractament pot donar lloc a problemes més complexos.

Cal destacar, que tant la realització de radiografies dentals com l’ús dels anestèsics locals en qualsevol moment de l’embaràs, són segurs tant per a la mare com per al bebè.

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques