Tornar al Blog

Les corones de zirconi i els passos que requereixen

corones de zirconi
24/03/2020 |

Les corones dentals són fundes que cobreixen una dent o que rehabiliten un implant dental. Es recomanen per restaurar dents trencades, febles, deformades i fins i tot molt descolorides. També es poden col·locar com a ponts per rehabilitar absències dentàries.

Les corones tradicionalment s’han fabricat amb metall, ceràmica o combinant tots dos materials. Actualment, hi ha l’opció de fabricar-les amb una material anomenat zirconi.

El component principal d’aquestes corones és el diòxid de zirconi, un tipus de metall de color blanc i molt durador.

Com ja vam veure, els avantatges principals del zirconi són la resistència i la durabilitat, a més d’una gran biocompatibilitat.

Com es fa el tractament?

El procediment consisteix en una primera cita en la qual l’odontòleg prepara la dent, pren mesures i instal·la una corona provisional, i en una segona visita col·loca i cimenta la corona permanentment, que s’ha fabricat en un laboratori protètic, sobre la dent preparada.

Si la consulta odontològica té la tecnologia i l’equip adequat consistent en un escàner intraoral i una fresadora de clínica, el procediment es podria fer el mateix dia creant la corona de zirconi a la clínica.

Manteniment

En general, el manteniment de les corones de zirconi, igual que el de les dents naturals, consisteix a raspallar-les després de cada àpat. Cal recordar-se de netejar també la línia de les genives, ja que les restes de menjar tendeixen a romandre en aquesta àrea. A més, convé fer servir fil dental i utilitzar un col·lutori dental com a complement del raspallat.

Cal tenir en compte que la vida de la corona dental de zirconi depèn en gran mesura de si es manté bé o no. Encara que la corona no es descompon, la vora per on s’uneix a la dent no es lliura d’aquest problema. Practicant una bona higiene dental i visitant el dentista per a una revisió un cop o dos l’any, s’aconseguirà evitar l’aparició de problemes i allargar la vida útil d’aquesta corona.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques