Tornar al Blog

Consells a l’hora de fer servir protectors bucals esportius

Consells a l’hora de fer servir protectors bucals esportius
22/10/2019 |

Els protectors bucals esportius són uns dispositius que es col·loquen sobre les dents i les protegeixen quan es reben cops a la cara.

Aquests protectors bucals són una peça important de l’equip esportiu per a qualsevol persona que participi en un esport en què hi pot haver caigudes o contacte cos a cos com ara el futbol, el bàsquet, el rugbi, el beisbol, l’hoquei, la boxa i, en definitiva, qualsevol activitat que pugui provocar una lesió a la boca.

Els protectors bucals cobreixen les dents i estan dissenyats per protegir contra el trencament de dents, tall de llavis i altres danys a la boca.

Aquests protectors han de ser resistents, còmodes, s’han d’ajustar correctament i no restringir la parla o la respiració.

Tipus de protectors bucals

Els tres tipus de protectors bucals més comuns són:

Protectors bucals estàndard

Són econòmics i venen preformats, a punt per fer servir. Desafortunadament, sovint no encaixen prou bé. Acostumen a ser voluminosos, no s’ajusten correctament a la forma de la boca i dificulten la respiració i la conversa.

Protectors bucals per bullir i mossegar

Venen en una forma preformada que es pot modificar bullint el protector bucal en aigua i després mossegant el plàstic calent per ajustar-lo de manera personalitzada. Es poden comprar en moltes botigues d’articles esportius o farmàcies.

Protectores bucals personalitzats

Estan dissenyats individualment i fabricats en un laboratori protètic a partir de la prescripció d’un odontòleg. Són els que proporcionen un ajustament més còmode i la millor protecció.

El procés de fabricació d’aquesta mena de protectors comença amb una impressió de les dents presa per un odontòleg. El material per al protector bucal es modela al voltant del model de les dents, i crea un ajustament còmode i personalitzat. Com que el protector bucal té la forma exacta de les dents, no es mou dins de la boca.

.

Idealment, els protectors bucals s’ha de canviar després de cada temporada perquè es desgasten amb el temps, cosa que els fa menys efectius. Substituir-los és especialment important per als adolescents, perquè la boca els continua creixent i les dents es desenvolupen fins a l’edat adulta.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques