Tornar al Blog

Por al dentista: com cal superar-ho en adults i infants

neteja dental nena
30/12/2022 |

L’ansietat i la fòbia al dentista són extremadament comuns. Les persones que en pateixen, sovint posposen la visita al dentista durant anys i, fins i tot, dècades, i aguanten infeccions, dolor o, en els casos més greus, dents trencades i antiestètiques.

Les persones que van al dentista molt tenses tendeixen a tenir un llindar del dolor més baix. Això significa que poden sentir dolor més fàcilment en comparació amb altres persones. Pot ser que els calgui anestèsia addicional o altres tractaments per al dolor.

Quines són les raons de tenir por al dentista?

Els motius principals per desenvolupar aquesta por al dentista són la por al dolor, els sentiments d’impotència i pèrdua de control, la vergonya o les experiències negatives del passat.

Com identificar la fòbia d’anar al dentista

Creus que sofreixes ansietat per anar al dentista? Alguns signes que podrien significar que sofreixes ansietat dental són:

  • Sudoració.
  • Augment del ritme cardíac.
  • Nerviosisme.
  • Baixada de la pressió arterial.

Intentar superar la por d’anar al dentista és important per a mantenir una higiene dental correcta, evitant la placa i el carrall i prevenint malalties. En la majoria dels casos és possible que les persones superin la fòbia pel seu compte, buscant assessorament o trobant un dentista adequat.

Consells per a superar la por d’anar al dentista

Els següents consells poden ajudar a superar la por d’anar al dentista:

  • Anar-hi acompanyat amb algú de confiança.
  • Buscar una distracció, com ara escoltar música.
  • Fer tècniques de relaxació com ara la respiració controlada o la relaxació muscular progressiva.
  • Valorar juntament amb el dentista la possibilitat de fer servir la sedació per al tractament.

Què fer quan són nens els qui tenen por al dentista

Quan són els infants el que tenen por al dentista, és important que els pares evitin explicar-los les seves experiències i que els preparin per a les visites al dentista amb informació positiva sobre què s’hi trobaran.

Fer servir amb freqüència reforços positius per elogiar les criatures després d’haver-se portat bé a la consulta del dentista pot influir en el seu comportament durant la resta de la visita o en les pròximes. Per això, si la criatura coopera i completa amb èxit el procediment, és important recompensar-lo amb algun regal o elogis verbals per demostrar-li que estem agraïts i orgullosos del seu esforç i del seu bon comportament.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques